Buna ziua!! In urma cu 1 an de zile un bun prieten de-al meu sportiv a semnat un contract individual de munca pe terment de 2 ani cu un club de fotbal mai exact era inregistrata la registrul comertului fiind o firma sau brand in fine..Ideea este ca prietenului meu nu ia fost platit salariul care era mentionat in contract iar echipa a avut unele probleme financiare si a fost dezafiliata de la FRF datorita datoriilor catre fosti jucatori.Prietenul meu a avut castig de cauza in Comisia de solutionare a litigilor din cadrul LPF insa clubul fiind dezafiliat si de la LPF si FRF degeaba a mai avut castig practic FRF-u si LPF-u nu mai au nici o treaba cu acest club.Prietenul meu nu a depus memoriu ca sa devina jucator liber de contract pentru ca daca depunea spunea adio banilor pe care ii are de primit de la acest club.Ce-i de la LPF iau spus sa mearga intr-o instanta civila pentru a-si recupera banii.Cum trebuie procedat? Si mai isi poate recupera banii?
depune o actiune in pretentii fata de club. insa are 2 probleme - taxa de timbru este la valoare si in al doilea rind problema solvabilitatii debitorului. degeaba va cistiga in instanta daca nu va avea ce sa execute silit datorita faptului ca debitorul nu are nici venituri si nici bunuri.
as verifica starea financiara si patrimoniala a clubului inainte de a incepe o procedura judiciara.