Buna ziua,Detin un apartament cumparat din donatie de bani de la tatal meu,in timpul cat eram casatorita.In contractul casei se specifica acest lucru,ca sunt casatorita cu "x" ,iar la partea de plata a casei este specificat ca tatal meu imi doneaza mie personal banii pt a achizitiona apartamentul.In urma divortului nu are loc nici un partaj.intrebarea mea este...ma poate ataca in vre-un fel fostul sot,cu privire la acest lucru?? sau ce as putea face si cum,pentru ca nici nu vreau sa-i deschid noi idei de a spune ca are si el drepturi,pentru ca chiar nu a contribuit cu nimic in casa asta.Multumesc.
...daca in actul de v-c apare si tatal dvs ca procurator de fonduri=finantator nu e nicio problema ...art 31 lit - Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecãrui sot:
a) bunurile dobândite înainte de încheierea cãsãtoriei;
b) bunurile dobândite în timpul cãsãtoriei prin mostenire, legat sau donatie, afarã numai dacã dispunãtorul a prevãzut cã ele vor fi comune;
c) bunurile de uz personal si cele destinate exercitãrii profesiunii unuia dintre soti;
d) bunurile dobândite cu titlu de premiu sau recompensã, manuscrisele stiintifice sau literare, schitele si proiectele artistice, proiectele de inventii sau inovatii, precum si alte asemenea bunuri;
e) indemnitatea de asigurare sau despãgubirea pentru pagube pricinuite persoanei; f) valoarea care reprezintã si înlocuieste un bun propriu sau bunul în care a trecut aceastã valoare....deci bunul e propriu...daca tatal dvs nu apare in contract ideea e sa aveti un document de unde sa rezulte ca v-a dat banii...in principiu nu va faceti probleme...
Normal asa este,chiar nu are nici un drept,dar m-am tot lovit de chestia asta,"unde scrie ca el fiind sot(pe vremea aceea)nu are acum acest drept",adica daca vreau sa fac un imprumut si sa girez cu casa,sau sa vand casa,notarul imi cere acest lucru...chiar daca eu explic ca actul spune clar...
...dupa cum v-am indicat si in textul de lege bunul e klar propriu al dvs...mai mult de atat nu am ce sa spun decat ca cei care pun sub semnul incertitudinii dr de proprietate va cer practic sa dovediti ca apa e uda...