avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... norma de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

norma de munca

Are dreptul angajatorul sa distribuie alte sarcini angajatului , sarcini ce nu sunt inscrise in fisa postului (ex.: alt post vacant)?
Daca da, este obligat sa remunereze aceasta "prestatie suplimentara" ,sau trebuie sa te judeci cu angajatorul pentru a-ti fi platita munca ,sau trebuie sa te judeci cu angajatorul pentru a nu-ti mai repartiza aceste sarcini , sau ce altceva poti face (mai putin sa pleci acasa :))? Mentionez ca in pontaj sunt inscrise , conform legii, 40 ore/saptamina.
Daca nu, v-as ruga sa-mi dati cadrul legal.
Cel mai recent răspuns: BogdanNick , utilizator 00:04, 5 Ianuarie 2011
De cele mai multe ori in fisa postului este trecut si faptul ca angajatul indeplineste si alte sarcini la solicitarea conducerii, daca sarcinile le efectuati in afara orelor de program aveti dreptul la timp liber corespunzator orelor suplimentare efectuate, ore pe care trebuie sa le treceti in condica de prezanta.
As dori sa fiu mai explicit:
Fisa postului are mentiunea "si alte sarcini dispuse de conducere" , insa acestea sunt in strinsa legatura si complementare activitatii descrise in fisa postului. Eu ma refer concret la preluarea sarcinilor unei activitati bine definite pintr-o fisa a postului, ce revine unui post vacant aprobat in organigrama si inclus in fondul de salarii al unitatii. Cuantificarea timpului acordat suplimentar serviciului prin inscrisuri in condica ,cind raspunzi de doua activitati distincte ,este relativ ; activitatea suplimentara (postul vacant) la 2 ore/zi cit permite legea ori este un "apendice" ,ori are un bun operator,ori exista sau nu exista o alta explicatie.
INTREBARE: Angajatorul poate sa oblige angajatul sa tina 2 posturi?
V-as ruga sa-mi dati daca se poate si cadrul legal.
In interiorul unei societati este posibil orice, atat timp cat se incadreaza in limite legale. Va dau un exemplu de "strategie de management" in domeniul resurselor umane, care are ca scop evitarea cresterii nr. de angajati:
Optiuni de rezolvare a deficitului de personal pe termen scurt si mediu:
■ Marirea timpului de munca prin prestarea de ore suplimentare
■ Imbogatirea sarcinilor si atributiilor din fisa postului
■ Incheierea de contracte de punere la dispozitie de personal prin agenti de munca temporara
■ Detasarea de personal
■ Incheierea de contracte de munca cu timp partial
Nu e strategie inventata de mine, ci de niste "doctori in Dr. muncii" si publicata de editura S&R
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
BogdanNick, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri ale angajatorului Anonim.D Anonim.D Buna ziua! Sunt angajat in cadrul unei companii private , ocupand functia se sofer avand un program de munca de 8h pe zi, in intervalul orar 09:00 - 18:00, ... (vezi toată discuția)
Daca angajatorul refuza incheierea contractului cu litera b pot ... Kyrcea Kyrcea Daca angajatorul refuza incheierea contractului cu litera b pot demisiona fara preaviz fara sa mi se opreasca din salariu? Ce suma maxima sau cat la suta din ... (vezi toată discuția)
Cerere ore suplimentare dupa demisie qwertyy qwertyy Salut.Lucrez intr-o companie de retail din aprilie 2011 si in data de 10.07.2015 mi-am dat demisia iar in data de 20.07.2015 am facut o cerere pentru plata ... (vezi toată discuția)