avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM cu timp partial

Buna seara,

Am o nelamurire in legatura cu un CIM cu timp partial, si anume: timp de munca 4ore/zi si un salariu de 513lei brut. Salariatul are studii superioare.
Intrebarea mea este daca salariul de 513 lei este corespunzator timpului de lucru de 4 ore?
Cineva mi-a spus ca trebuia sa aiba 600lei la un program de 4 ore.

Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: taie , utilizator 08:15, 5 Ianuarie 2011
Daca postul ocupat are ca conditie de pregatire studii superioare , atunci salariul minim pentru un program de 4 ore/zi este de 600 lei brut lunar.
Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru. De ex. daca un angajat cu acelasi studii si pe un post similar, cu contract individual de munca cu norma intreaga are un salariu de baza de 800 lei, cel cu jumatate de norma are 400 lei.
Multumesc pentru raspuns,

Postul ocupat necesita studii superioare, deci salariul trebuie marit la 600lei brut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Slariu part time pentru angajat cu studii superioare kigallu kigallu As dori sa stiu ce salariu ar trebui trecut in cartea de munca pentru un job part time, de la 9:00 la 13:00, in conditiile in care am studii superioare? ... (vezi toată discuția)
Incadrare salariu in cim denisimona denisimona Buna ziua, Sunt in somaj pana in iunie 2016 si urmeaza sa ma angajez , dar angajatorul respectiv vrea sa-mi faca CIM cu 4 ore pe una din societatile pe care ... (vezi toată discuția)
Incadrare in munca oroles2010 oroles2010 Buna ziua! Acum 2 ani si jumatate am fost angajat la o firma pe un post care conform COR nu necesita studii superioare ci studii medii. Dupa un an am fost ... (vezi toată discuția)