avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... nelamuriri
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

nelamuriri

as avea si eu o problema:
Am fost implicat intr-un accident de circulatzie la care am fost gasit vinovat, proprietarul pagubit nu doreste sa foloseasca RCA-ul meu pe motiv ca nu il despagubeste indeajuns firma de asigurare , vrea sa foloseasca casco-ul lui pt reparatii.
Firma casco pe cine da in judecata pt a-si recupera banii pe mine sau pe firma de asigurari??
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: floare _de_ colt , utilizator 13:04, 5 Ianuarie 2011
Nu intru deloc in polemica.Am raspuns cu privire la aspectele aduse in discutie.
Acest cetatean s-a indreptat catre un forum juridic.Nu pot sa ii spun ca legea nu este de partea sa.

Cat priveste calculul gresit al pieselor,este problema asiguratorului de raspundere civila! Daca demonstreza greseala,in ce fel are de suferit asiguratul sau?
:)Cred ca pot sa ma descurc cu teoria si in practica fara nicio problema.Dv.nu credeti?
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
floare _de_ colt, utilizator
Indiferent cum isi repara masina pagubitul , tot asiguratorul RCA al vinovatului plateste iar vinovatul absolut deloc. Diferenta dintre valoarea prejudiciului produs si valoarea pe care o va plati asiguratorul RCA o va suporta asiguratorul CASCO, daca nu poate demonstra in instanta ca are dreptate. Sunt de acord cu cele afirmate de floare_ de_...
Ati inteles gresit. Eu nu va ''atac''...sunt pro brainstorming si nicidecum impunerea unei pareri. Din potriva, vad ca aveti o pregatire in domeniu :vishenka:...insa stiti prea bine ca teoria nu se suprapune cu practica :slap:
pop sorin a scris:

Ati inteles gresit. Eu nu va ''atac''...sunt pro brainstorming si nicidecum impunerea unei pareri. Din potriva, vad ca aveti o pregatire in domeniu :vishenka:...insa stiti prea bine ca teoria nu se suprapune cu practica :slap:

Interventie moderator:Consider ca cel mai bun lucru pe care il facem (sau incercam) aici, este sa suprapunem teoria cu practica.Daca in tehnica/cercetare aceasta posibila ne-suprapunere se datoreaza presupunerilor eronate, aplicarea normelor juridice se face ad literam, tocmai pentru eliminarea erorilor de interpretare diletanta.(interlocutorii se exclud;) )
Nu se exclude absolut nimeni. Toti avem dreptul la o parere mai mult cand e sustinuta legal.
De obicei gasim avocati in salile de judecata care odata ajunsi in fata judecatorului se balbaie, se pierd, se inrosesc....daca scrie inaintea numelui ''avocat'' nu vine automat si cu harul de a parctica meseria.
Daca fostul meu profesor domnul Gheorghita Mateut spunea :'' teoria e una si practica e cu totul alta'' mai mult decat atat realitatea din salile de judecata o spun...domnule @nucu, tind sa cred ca gresiti afirmand ''legile se aplica ad literam'' . Legile se interpreteaza.

In final, faptul ca un interlocutor sau un utilizator are dreptate nu trebuia sa va deranjeze chiar asa tare.

Alte discuții în legătură

Despagubire rca elena_mdv elena_mdv Buna seara, As dori sa imi spuneti va rog daca in cazul unui accident rutier, fara victime, persoana pagubita poate sa refuze polita rca si sa actioneze ... (vezi toată discuția)
Despagubiri imac imac Buna ziua. V-as ruga sa ma luminti in speta urmatoare: In noiembrie 2006 X si Y sunt implicati intr-un accident. X este transportat la spital unde pe ... (vezi toată discuția)
Casco recupereaza pe rca? dorinv dorinv Am fost tamponat de un auto rezultand pagube. Celalalt sofer a fost cel vivnovat. Am fost la Politie la tamponari, ni s-a facut procev verbal de constatare pe ... (vezi toată discuția)