avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Perimare???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Perimare???

In februarie 2010 un proces civil este suspendat pentru a clarifica alt proces civil art.244 ,daca pana la data de februarie 2011 nu se termina procesul care a dus la suspendarea primului se considera perimat cel deal doilea???
Nu, deoarece suspendarea va dainui pana cand hotararea pronuntata in pricina care a motivat suspendarea a devenit irevocabila.
Perimarea opereaza in cazul in care exista o conduita pasiva a partilor, care nu au intreprins niciun act procedural(termenul este de 1 an , in materie civila , 6 luni , in materie comerciala).
Prin urmare,lasarea in nelucrare a pricinii , din cauza partilor, , nu a instantei de judecata , conduce la perimarea cauzei.
In cazul de fata discutam de suspedarea unei cauze , pana la definitivarea alteia.
(art . 244 din Codul de procedura civila).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea judecatii ileanasimona ileanasimona Buna ziua.As vrea sa stiu daca am facut o cerere de repunere pe rol a unei cauze civile suspendate in baza art 242,al 1 pct 1 C p civ in data de ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu un proces comercial care a fost suspendat in 2005? zoi zoi la detalii este trecut "ÎN TEMEIUL ART. 42 DIN LEGEA NR. 64/1995 SUSPENDÃ JUDECATA CAUZEI. CU RECURS. PRONUNŢATÃ ÎN ªEDINŢÃ PUBLICÃ.".Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces conform art. 244, pct. 1 cod procedura civila Mihai Pop Mihai Pop Buna seara, Procesul a fost suspendat in baza art 244 p.1 in 25 ianuarie. Incheierea prin care s-a dispus suspendarea se comunica partilor aflate in proces? ... (vezi toată discuția)