Buna Ziua am fost trecut in somaj mai precis am primit preavizul ca din data de 15.12.2010 postul meu se desfiinteaza la ocompanie privata mi s-a spus ca o sa primesc in 3.01.2011actele precum si salariul compensator dar a trecut si data de 4 si nu am primit actele administratorul(patronul)spune ca nu e treaba lui am cerut sa mi se plateasca macar salariul compensatoriu si a spus ca doar cand primesc decizia si am intrebat cand primesc decizia si a spus ca nu stie nutreaba lui.Va rog cum pot sa obtin decizia ca sa ma pot incadra in cele 30 zile limita pt. depunerea actelor de somaj.
Va multumesc anticipat.
1. Angajatorul este obligat sa va dea decizia de concediere, carnetul de munca (sau adeverinta de vechime) si adeverinta tip pentru somaj, cu veniturile pe 12 luni.
2. De asemenea la data lichidarii trebuie sa va achite drepturile banesti cuvenite la acea data: salariul la zi, compensarea in bani a CO cuvenit si neefectuate si salariile compensatorii.
3. Faceti urgent o sesizare la ITM si la AJOFM daca nu vi se elibereaza actele necesare pentru somaj.