avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Magazin online- produse import
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Magazin online- produse import

Buna seara ,

Doresc sa-mi creez un magazin online, la inceput pe platforma altora. Am inteles ca ma pot constitui ca PFA neplatitor de TVA. In cadrul magazinului doresc sa vand produse din categoria electronice /electrocasnice. Cred ca este de dorit sa import aceste produse , fiind mai ieftine decat la noi . Pe de alta parte,am niste nelamuriri in sensul ca : eu daca comand produsul de la furnizor inteleg ca va trebui sa-i achit valoarea din banii proprii ca apoi clientul meu sa-mi plateasca contravaloarea marfii plus adaosul meu , dar... , cumparatorul se poate razgandi si atunci eu raman cu produsul si banii dati . In acest caz exista o rezolvare ,imi scapa mie ceva din vedere? Furnizorul poate fi platit la termen , dupa achitarea marfii de catre cumparator ? Va rog foarte mult daca puteti sa ma lamuriti in aceasta chestiune .

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters161855 , utilizator 23:16, 12 Ianuarie 2011
cosmin1784 a scris:

Buna seara ,

Doresc sa-mi creez un magazin online, la inceput pe platforma altora. Am inteles ca ma pot constitui ca PFA neplatitor de TVA. In cadrul magazinului doresc sa vand produse din categoria electronice /electrocasnice. Cred ca este de dorit sa import aceste produse , fiind mai ieftine decat la noi . Pe de alta parte,am niste nelamuriri in sensul ca : eu daca comand produsul de la furnizor inteleg ca va trebui sa-i achit valoarea din banii proprii ca apoi clientul meu sa-mi plateasca contravaloarea marfii plus adaosul meu , dar... , cumparatorul se poate razgandi si atunci eu raman cu produsul si banii dati . In acest caz exista o rezolvare ,imi scapa mie ceva din vedere? Furnizorul poate fi platit la termen , dupa achitarea marfii de catre cumparator ? Va rog foarte mult daca puteti sa ma lamuriti in aceasta chestiune .

Va multumesc !

plata marfurilor achizitionate sunt achitate in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare incheiat, adica in functie de cum negociezi tu cu furnizorul tau ;) (si, desigur, in conformitate cu legislatia in vigoare din ambele tari)
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
ContSters161855, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import produse ue micky28 micky28 Buna ziua, Doresc sa imi deschid un magazin (fizic sau online dar cred ca voi opta pentru varianta online). Intentionez ca achizitia marfurilor ... (vezi toată discuția)
Functionare magazin online fara stoc (intreprindere individuala) Argali Argali Buna seara! Vom deschide si noi in curand un magazin online pentru care nu vom avea stocuri (stoc la furnizor). Am dori in principiu ca procedeul sa fie ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans Antonia Tamaș Antonia Tamaș Bună ziua! Dacă am plătit un avans de 200 de lei pentru un produs care nu se află pe stoc și în câteva ore m-am răzgândit, nu mai doresc să mi se ... (vezi toată discuția)