Pana in februarie 2005 am lucrat cu forme legale la 2 firme fara a mi se intocmi carte de munca propiu-zisa care amandoua mi-au eliberat adeverinta stampilate de I.T.M. la sfarsitul perioadei de munca. Totul in regula. In anul 2006 m-am angajat la alta firma fara a duce adeverintele de munca de unde am lucrat inainte nici pana in ziua de astazi. Mentionez ca din motive personale nu as dori nici acuma sa le duc. Referitor la depunerea electronica a cartilor de munca am vreo obligatie sa duc adeverintele de unde am lucrat la firma care lucrez acuma ? O sa mi se considere la pensie si primele mele 2 locuri de munca (sunt in posesia adeverinteler elibereate de firme si stampilate de ITM) ? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Firmele la care ati lucrat aveau obligatia conform contractelor de munca incheiate cu dvs.sa depuna lunar la casa de pensii declaratii din care sa reiasa ca dvs ati fost angajat si se platesc contributii.
Nu aveti de ce sa faceti griji in privinta pierderii vechimii in munca.
Puteti verifica foarte usor la casa de pensii adresand o cerere de eliberare a stagiului de cotizare din perioada care doriti.Este o taxa modica.10-15 lei.
Nu trebuie duse adeverintele la CAS pentru scanat intrucat se refera la stagiu realizat ulterior datei de 01.04.2001 (banuiesc ca nu lucrati la aceasta data).
Daca firma la care lucrati acum plateste spor de vechime ati putea beneficia de acesta in baza vechimii inscrise pe adev. Altfel, nu este necesara prezentarea lor la noul loc de munca.