avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii de platit din drepturile de autor
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii de platit din drepturile de autor

Buna,
Sunt asistent universitar de aproape 15 ani, angajat cu contract de munca pe termen nelimitat. In timpul liber colaborez cu mai multe edituri ca ilustrator de carte cu contract de drepturi de autor.
Intrebarea mea este: daca din salariul de la universitate mi se retine contributia la CAS si somaj, trebuie sa le platesc si din veniturile obtinute ca drepturi de autor, la fiecare editura si pe fiecare contract in parte? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adrian64 , utilizator 20:15, 6 Ianuarie 2011
da. acestea se retin de catre editura
Multumesc pentru raspuns. Mai am nevoie de o precizare. Daca pe parcursul unui an colaborez, de exemplu, cu patru edituri, avand in medie cate 5-6 contracte cu fiecare din ele, editurile platesc aceste contributii la CAS si somaj pentru fiecare contract in parte?
da
Multumesc inca o data si va rog sa-mi dati inca o informatie. Inteleg ca editurile platesc impozit 10%, CAS si somaj, si mie imi revine sa platesc diferenta de 6%. Plata asta se face trimestrial sau anual?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii cas, somaj si pensii pentru drepturi de autor andreidone andreidone Buna ziua, sunt ilustrator si lucrez de foarte multi ani cu diverse edituri importante, avand contracte de editare sau de cesiune drepturi de autor. ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor persoana fizica obtinute din afara romaniei AutorKvaiDlume AutorKvaiDlume Speta: Persoana fizica, NU autorizata, fara nici un alt venit in Romania publica scrieri in SUA in 2013. In cursul anului isi face formele necesare platii de ... (vezi toată discuția)
Anofm imi refuza inregistrarea dosarului de somaj pt venituri asimilate de la un contract retroactiv incetat si platit adriana_max adriana_max Buna ziua, Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns. am fost angajata cu carte de munca pana in 14 nov. 2016, data de la care mi-a incetat contractul ... (vezi toată discuția)