avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită info sechestru
Discuție deschisă în Executare silită

info sechestru

Buna seara,si mii de scuze ca intervin si eu cu o intrebare in acest forum,poate exista cineva care poate sa ma lamureasca in vre-un fel.
Locuiesc impreuna cu familia mea (eu + prieten) intr-un apartament cu chirie de la stat.Impreuna cu noi ,in acelasi apartament locuieste si fratele meu (+sotia + copil major).Fratele meu are o activitate de PF si cum aceasta merge groaznic,a ramas cu multe restante datorie la stat,finantze?cred.De curand au inceput sa vina somatii cu executare silita pe numele lui.dar avind in vedere ca locuim impreuna,mi-e teama ca vor fii sechestrate bunurile mele,deci va rog din suflet,poate gasiti o posibilitate sa ma lamuriti la urmatorele.
Fiind ruda de gradul 2,avind documente de proprietate pe numele meu,facturi,bonuri,etc,bunurile pot fii sechestrate de executorul judecatoresc ptr. recuperarea datoriei care o are fratele meu?Am bonuri de achizitie,pe unele bunuri la care nu a-m primit factura,deci nu pot demonstra ca eu sunt proprietar,ce ar fii de facut in cazul acestora?(un contract decomodat cu o alta persoana sau??)
Fiul fratelui meu are un autot. Fiat,acesta poate fi sechestrat?
Va multumesc din suflet,Dumnezeu sa va dea sanatate si bucurii !! si un an NOU mai Bun .
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 14:56, 7 Ianuarie 2011
Ma gandesc la faptul ca, pentru bunurile proprietatea dvs., deci nu ale debitorului, puteti incheia un proces-verbal in care sa enumerati/descrieti bunurile mobile ale fiecarei familii, proces-verbal ce ar trebui semnat si de doi martori (art.1179 c.civ., 1190 c.civ.).

Debitorul-chirias al aceluiasi spatiu in care locuiti si dvs. ar putea semna/confirma si el acel proces-verbal.

Atunci cand va veni executorul judecatoresc, alaturi de celelalte inscrisuri ce dovedesc provenienta bunurilor mobile, proprietatea dvs., puteti sa-i prezentati si acest inscris.

Este un inceput de dovada scrisa, pana la o eventuala contestare a sa.

Mai exista si varianta partajului voluntar la notariat insa...va trebui sa achitati niste taxe notariale...la valoarea bunurilor, valoare declarata de parti.

Teoretic, aceasta solutie, ar trebui sa fie o.k., cel putin, raportata la disp. art.909 C.civ.


titulari ai contractului de inchiriere sunt eu si fratele meu,debitor,fiul si sotia acestuia sunt trecuti in contract deasemenea,numai prietenul meu nu are forme legale,dar ca sa fim ok,sa zicem ca nu locuieste mai mult de 14 zile consecutive aici.Bunuri imobile nu avem nici unu,eu cu prietenul meu am lucrat afara,iar cand ne-am intors ne-am cumparat,practic,cele necesare traiului,respectiv,tv,pat,dulap,aragaz,masina de spalat etc....NU mi s-e pare normal,sa-mi fie sechestrate,in contul fratelui meu, cu toate ca am acte pe numele meu.In starea actuala,ne-am mobilizat cu totii,al antretinem cu "casa,masa+medicamente+taxe" pe fratele meu,deoarece nu mai poate lucra nimic de 4 ani ca are arterita, si ne mai gasind de lucru afara,sa putem lucra,nu-i putem platii datoria la finante ca am plati-o si pe asta.
Daca fratele meu ar iesi din contractul de inchiriere,s-ar mai putea executa bunurile noastre de la aceasta adresa??Multumiri ..... si la Multi Ani tuturor Ionilor.
@elena_31
Cine va sechestreaza bunurile personale pentru executarea silita a unui debit care nu va apartine ? Nu am inteles...
1. eu cred ca executorul trebuie sa faca dovada apartenentei bunurilor.
2. cred ca executarea silita are loc la adresa din buletin...
Urmarirea silita are loc doar ptr. bunurile debitorului.
Daca si debitorul figureaza cu domiciliul la adresa dvs., in aceasta situatie daca executorul obtine autorizatia de intrare in incaperi, veti proceda asa cum a aratat mai sus D.na Cermak.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru recuperarea unei datorii ipotecare e posibil ca executorul sa vanda la licitatie bunurile mobile inaintea imobilului ipotecat? user43 user43 Am fost executat silit pentru restante la plata unui credit ipotecar.Casa este mostenire de la parinti. Suntem 3 frati. Cei 2 frati mai mari mi-au cedat mie ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil ipotecat alexandru17 alexandru17 Buna ziua, In cazul executarii silite asupta unui imobil, executorul are dreptul de a executa si bunurile din imobil ( mobilier, electrocasnice etc ) sau doar ... (vezi toată discuția)
Executare silita cornelv cornelv Buna seara. In situatia in care un credit nu poate fi achitat integral la scadenta, garantia fiind exclusiv imobiliara, executorul cand se prezinta la usa ptr ... (vezi toată discuția)