avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hotarare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hotarare

Am avut un litigiu de munca si l-am castigat.As vrea sa stiu termenul de recurs 10 zile lucratoare sau calendaristice.Am primit hotararea pe 28 decembrie data postei fiind 27 decembrie 2010.Imi puteti spune ultima zi pentru recurs.Multumesc.


Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:40, 5 Ianuarie 2011
calendaristice. Ziua de inceput si ziua de sfarsit nu se calculeaza. Daca ziua ultima se implineste intr-o zi nelucratoare, atunci ultima zi va fi prima zi lucratoare care ii urmeaza (ex: duminica s-ar termina, se prelungeste pana luni)
Termenul se calculeaza pe zile libere calendaristice, de la data comunicarii...nu se ia in calcul ziua cand incepe sa curga si nici ziua cand se sfarseste termenul...Vedeti ca, in conform cu prev Codului Muncii, hotararile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept...
Prima zi in care incepe numaratoarea (28) si ultima in care se implinesc 10 zile (07 ian) nu se socotesc, deci normal ar fi 08.ian.2011..
Dar, intrucat 08 cade sambata, termenul se considera prorogat pana in prima zi lucratoare, adica luni 10 ian.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen formulare recurs Romeo65 Romeo65 Buna seara, As dori sa ma lamureasca si pe mine specialistii de pe acest forum in legatura cu o problema : am primit o hotarare ... (vezi toată discuția)
Termen depunere contestatie rickysz74 rickysz74 As dori sa stiu cum se calculeaza trmenul de 15 zile in care se poate contesta un proces verbal.Mai exact daca procesul verbal a fost comunicat in data de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul depunere contestatie aleirbag aleirbag Buna ziua ! Asi dori sa stiu exact cum se calculeaza termenul depunerii unei contestatii, adica se considera numarul zilelor calendaristice sau numarul ... (vezi toată discuția)