avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - obligatii fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - obligatii fiscale

Buna ziua,
Asa cum probabil va dati seama, eu nu prea inteleg noile reglementari fiscale.
Va rog mult de tot sa ma lamuriti si pe mine care sunt obligatiile mele fiscale ca PFA, pe langa achitarea CASS si CAS.
1.Ce declaratii trebuie sa depun, unde si pana la ce data?
2. Cum se achita impozitul acum: lunar il calculez eu sau trebuie sa fac o declaratie anticipativa pe 2011 si in functie de asta imi calculez impozitul (pe care il achit in transe trimestriale?)?
VA MULTUMESC MULT
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:04, 9 Ianuarie 2011
1. Veti achita CASS 5,5 % -din veniturile nete trimestrial . Aceasta in functie de declaratia depusa initial la Directia de Finante ,in care veti estima un plafon net ce se calculeaza ca diferenta dintre venituri si cheltuieli . Se va face regularizare pentru acest an in anul urmator ,cand veti depune Declaratia finala de impunere.

2. CAS 1 %- Declaratia se depune lunar la AJOFM . Nu puteti declara ca venit mai putin de 1% din salariul mediu pe economie .

3.Impozit pe venit 16 % -conditiile fiind aceleasi ca la contributia CASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de impozitare pfa in sistem real? cum se calculeaza?? Mihai223 Mihai223 PFA in sistem real are obligatia de plata la pensi 31,5% din VENITUL DECLARAT (adica venitul pentru care doresc sa se asigure) + sanatate 5,5% (din VENITUL NET ... (vezi toată discuția)
Plata anticipata impozit pe venit+cass andreigabriela23 andreigabriela23 Sunt inregistrata fiscal din data de 10.09.2013 pentru activitatea de traducator si interpret autorizat.In urma deciziei de impunere anticipativa a impozitului ... (vezi toată discuția)
Contributii (cas,somaj,pensii)-pentru membrii if siman siman Buna seara,va rog frumos va cer si eu ajutorul pentru problema la moda acum si anume contributii PFA.Concret-eu impreuna cu fratele meu, avem o intreprindere ... (vezi toată discuția)