avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anulare decizie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anulare decizie

Angajatorul poate anula decizia de desfiintare a unui post.
Insa, ce se intampla in cazul in care aceasta decizie a fost deja inregistrata la ITM?
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 11:21, 27 Martie 2008
decizia de incetare a contractului de munca se emite la sfaritul perioadei de preaviz si nu inaintea acestuia.
Se da o instiintare de preaviz, care nu se inregistreaza la ITM si la sfarsitul perioadei de preaviz se emite decizia de incetare care implica si desfiintarea postului respectiv.
Daca dvs. ati inregistrat decizia inainte de data de sfarsit a preavizului nu aveti alta varianta decat reangajarea( revocarea deciziei de desfiintare post). Cel in cauza nu mai poate fi salariatul dvs. in prezent daca are deja inregistrata decizia de incetare la ITM. Aveti mare grija - se poate considera " munca la negru"
Art. 2 din Legea 130/1999 prevde:
Angajatorii sunt obligaţi să depună la inspectoratele teritoriale de muncă la care se păstrează şi se completează carnetele de muncă ale salariaţilor:
a) actele privind executarea, suspendarea, modificarea şi încetarea contractelor individuale de muncă, în termen de 5 zile de la perfectarea acestora;

Decizia de incetare a fost emisa, a fost comunicata salariatului si urmeaza sa fie inregistrata la ITM in termen de 5 zile (cel putin asta imi spun colegii de la personal ca procedeaza)

Ei nu fac 2 decizii, una prin care comunica salariatului si una la terminarea preavizului. Cea pe care o comunica o fac in 3 exemplare: pt salariat, pt societate si pt ITM
oanag a scris:

decizia de incetare a contractului de munca se emite la sfaritul perioadei de preaviz si nu inaintea acestuia.
Se da o instiintare de preaviz, care nu se inregistreaza la ITM si la sfarsitul perioadei de preaviz se emite decizia de incetare care implica si desfiintarea postului respectiv.


Gresesti. Preavizul se acorda prin chiar decizia de desfiintare a postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurarea postului sau...? pentru somaj. ContSters40598 ContSters40598 Care este forma cea mai buna pentru un angajat pentru a putea beneficia de somaj? Sa i se restructureze postul , sa fie disponibilizat intrucat firma nu mai ... (vezi toată discuția)
Model adresa reangajare salariatu dupa restructurare post anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un model de adresa catre un salariat, caruia i-a fost restructurat postul, prin care sa specificam ca vrem sa-l reangajam. ... (vezi toată discuția)
Acte concediere desfiintare post miha254 miha254 Buna, stie cineva cu certitudine ce documente trebuie sa emita societatea care doreste concedierea unui salariat datorita desfiintarii postului ocupat de ... (vezi toată discuția)