avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casa sociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casa sociala

buna seara.As dori sa va intreb daca pot sa obtin o locuinta sociala in sect 2 .SUntem o familie de 5 persoane,eu fiind casnica iar sotul distribuitor trasport marfa [incarcat-descarcat] aici in bucuresti.Care sunt proceduriile mai exact de a obtine o casa sociala?ce acte imi trebuiesc?mai ales ca chiriile [de inchiriat o casa particulara ]e ft scump in bucuresti va multumesc un an bun cu multe realizari va doresc voua.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 22:17, 5 Ianuarie 2011
In primul rand ar trebui sa aveti o cerere inregistrata la primarie. Vechimea cererii este un criteriu esential la calculul punctajului.
Pentru ca fiecare consiliu local isi aproba criterii proprii de atribuire, in concordanta cu cele prevazute de OG 40/1997, ar trebui sa solicitati o copie a acestor criterii pentru a vedea ce documente mai trebuie.
In principiu, acestea ar trebui sa fie acte de identitate ale membrilor, cartea de munca pentru adulti sau macar unul din ei (e posibil ca un alt criteriu sa fie locul de munca in sect II), declaratii pe propria raspundere ca nu ati avut si nu detineti o alta locuinta din fondul locativ de stat, adeverinte medicale (daca e cazul, daca unul din membri sufera de anumite afectiuni ce necesita spatiu suplimentar), ancheta sociala la actualul domiciliu.
Dar repet, astea sunt la nivel de principiu ... cel mai bine, atunci cand depuneti cererea solicitati si o copie a criteriilor de atribuire a locuintelor sociale ... e posibil sa le gasiti si pe site-ul primariei respective, dar nu sunt sigura ca au fost postate sau ca sunt actualizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente: dosar anl jullyana28 jullyana28 Buna ziua! am si eu o intrebare cine ma poate ajuta sa-mi spuna ce acte trebuie pt intocmirea unui dosar pt locuinte ANL,daca titularul nu are carte de munca, ... (vezi toată discuția)
Locuinta serviciu Cristinabv Cristinabv Va rog un sfat in urmatorul caz. Lucrez intr-o institutie publica unde s-a discutat atribuirea unei locuinte de serviciu. Exista un regulament cu criterii de ... (vezi toată discuția)
Cum poate sa fie ''inchiriata'' o locuinta de serviciu aflata in administrarea consililui local dragosh13 dragosh13 In ce conditii se poate atribui unui angajat al primariei o locuinta de serviciu aflata in administrarea consililui local? (vezi toată discuția)