avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor, drept de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor, drept de vizita

Am divortat
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
gambit, utilizator
Cel mai recent răspuns: gambit , utilizator 19:01, 7 Ianuarie 2011
Copilul este mult prea mic pentru a putea fi luat de langa mama,mai ales de tata.
Daca veti formula o actiune de incredintare eu cred ca sansele sa va fie incredintat un copil atat de mic sunt infime,cu atat mai mult cu cat singur aratati ca nu aveti probe.
Recomandabil ar fi sa introduceti o actiune prin care sa se stabileasca un program de vizitare al minorului,dar si acesta va fi mai restrans datorita varstei mici a minorului.
Daca va intelegeti ambii cu privire la acest program,instanta va lua act de hotararea dvs si va stabili programul stabilit de comun acord de parinti.
Dar de ce "mai ales de tata"? Am omis sa spun ca copilul cu toate ca este sugar, nu mai este alaptat. Avand in vedere ca este lasat la bunci, nu tatal ar trebui sa aiba un rol mai important in cresterea copilului? Intrebarea defapt era... la ce institutii as putea apela pentru a verifica bunastarea copilului?
Pentru ca in parctica judiciara in general se considera ca un copil atat de mic are nevoie de grija permanenta a mamei,pentru ca un barbat ,daca mai are si un serviciu,nu prea poate sa ajute prea mult un copil atat de mic.
In 1 la mie din cazuri un copil atat de mic este incredintat tatalui si aceasta din motive foarte bine determinate(mama arestat,mama bolnava psihic,de boli transmisibile,mama alcoolica sau dependenta de droguri,etc)
Varsta copilului este avuta in vedere si la programul de vizitare de catre unul dintre parinti pentru ca minorul nu poate fi obosit sau tracasat zilnic de un parinte.
Orice instanta nu va va da permisunea mai mult de 1-2 ore o data pe saptamana.
Imi pare rau ca va deziluzionez,dar aceasta este practica judiciara si este bazata pe situatii reale si pe nevoile imediate ale unui copil mic
Nu numai ca ma deziluzionati dar tocmai despre nevoile imediate si reale ale copilului meu este vorba. Un copil nu este "tracasat" de catre parinte atunci cand i se ofera atentie si afectiune ci dimpotriva este benefic pentru acesta daca i se ofera cat mai multa caldura, afectiune si timp. Acestea sunt nevoile imediate ale unui copil indiferent daca sunt oferite de tata sau de mama. Va spuneam ca mama defapt nu are timp sa i le ofere si ma indoiam de bunavointa sau de putinta ei de a le oferi. Interesul meu este defapt al copilului.
Toti parintii fac genul acesta de afirmatii.
Nu se intampla astfel ca vreau eu,ci ,repet,aceasta este practica judiciara.
Sunt lucruri arhicunoscute ca un tata nu se poate ocupa ca si o mama de copil,ca dragostea materna la o varsta frageda este mult mai importanta decat cea paterna,ca o mama stie mai bine sa infaseze un copi sa il ajute cand se simte rau.
Daca tatal are serviciu,acesta nu prea are timpul socialmente necesar sa se ocupe de minor.
Cine va va da sanse mari de reusita va va minti pentru un onorariu sau nu este cinstit cu dvs.
Nu va cunosc si nu am alte motive sa nu va prezint o situatie cat se poate de reala.

Alte discuții în legătură

Copil mihaelamikimihaela mihaelamikimihaela incredintarea bebelusului de 10 luni cui ii ramane in caz de despartire a doi parinti necasatoriti? mamei sau tatalui?sunt impreuna de aproape 2ani,el e ... (vezi toată discuția)
Reincredintarea minorului ContSters221783 ContSters221783 sint divortata de 5 ani si copilul pe care il am mi-a fost incredintat prin sentinta judecatoreasca la vremea respectiva.In prezent fostul sot a introdus pe ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica maria_luiza maria_luiza buna seara..as dori sa stiu in ce situatie poti cere expertiza psihiatrica in cadrul unui proces in care se cere stabilirea program vizitare minor de catre ... (vezi toată discuția)