carmenita2810 a scris:
copilul fiind nascut in timpul casatoriei de ce trebuie sa fac eu nu stiu ce dovada
Pentru ca le-ati lasat pe toate atat de imbarligate incat ...habar n-am in acest moment de unde ar putea fi apucata situatia in care va aflati.
Bun, am inteles ca, initial, nefiind transcrisa casatoria in Ro, ati obtinut pentru fetita un certificat cu liniuta la tata. (neputandu-se aplica art 53 din C. Fam pentru bunul motiv ca starea civila/primaria din Ro ...habar n-avea de existenta unui sot/respectiv tata)
Dar pe urma? Stiind ca aveti un copil din casatorie, dar care in acte apare ca fiind din afara casatoriei, ati mai facut ceva? Banuiesc ca nu prea.
Trebuia sa intregistrati totusi casatoria in Ro si mai departe, pentru ca sotul dvs. nu era trecut in registrul de stare civila ca tata al copilului, sa solicitati instantei sa constate aplicabilitatea art. 53 C. Fam ( "Copilul născut în timpul căsătoriei are ca tată pe soţul mamei") si sa dispuna rectificarea actului de nastere.
In baza hotararii instantei romane s-ar fi emis un nou certificat de nastere si ...uite asa avea siTribunalul din Bruxelles in ce sa se uite (dovada) ca sa vada un copil al sotului dvs.
Acum ...sincer :-/ ... poate ca stie avocatul din Belgia ce face ...
Cand lucrurile nu se fac in ordinea fireasca e destul de dificil de gasit o solutie.