buna ziua
am incheiat un contract de ontretinere cu bunica in 2009, am avut si testament facut tot de ea, dar in 2009 am fost casatorita, bunica vrea sa rezilieze contractul din cauza sotului, ea vrea sa faca un coantract de donatie numai cu mine , ce ar trebui sa fac?
va multumesc anticipat
Daca s-ar intampla sa nu mai puteti executa intretinerea sotul d-voastra va fi tinut pentru intreaga intretinere fata de bunica. Chiar si in ipoteza in care nu ati mai vrea d-voastra sa va executati partea de obligatie sotul va fi tinut sa o execute in intregime fata de bunica si sa va ceara d-voastra despagubiri. Fata de bunica obligatia d-voastra este solidara.
@anamariaionescu Ceea ce trebuie sa stiti este ca in prezent casa nu mai este a bunicii ci a d-voastra si a sotului sub conditia executarii intretinerii. Asadar bunica nu va poate transmite ceva ce nu mai are decat daca s-ar desfiinta contractul prin care a instrainat bunul si acesta ar reveni in patrimoniul ei.
Deocamdata nu faceti nimic, asteptati sa va dea bunica in judecata si sa obtina in instanta rezilierea contractului sau nu. Pana atunci orice discutie e inutila.