avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... desfiintarea contractului de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

desfiintarea contractului de intretinere

buna ziua
am incheiat un contract de ontretinere cu bunica in 2009, am avut si testament facut tot de ea, dar in 2009 am fost casatorita, bunica vrea sa rezilieze contractul din cauza sotului, ea vrea sa faca un coantract de donatie numai cu mine , ce ar trebui sa fac?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 18:01, 6 Ianuarie 2011
Daca s-ar intampla sa nu mai puteti executa intretinerea sotul d-voastra va fi tinut pentru intreaga intretinere fata de bunica. Chiar si in ipoteza in care nu ati mai vrea d-voastra sa va executati partea de obligatie sotul va fi tinut sa o execute in intregime fata de bunica si sa va ceara d-voastra despagubiri. Fata de bunica obligatia d-voastra este solidara.

@anamariaionescu Ceea ce trebuie sa stiti este ca in prezent casa nu mai este a bunicii ci a d-voastra si a sotului sub conditia executarii intretinerii. Asadar bunica nu va poate transmite ceva ce nu mai are decat daca s-ar desfiinta contractul prin care a instrainat bunul si acesta ar reveni in patrimoniul ei.
daca are o suprafata de pamant? se poate ca mama sa o mosteneasca si sa nu mai imi atace donatia?
Deocamdata nu faceti nimic, asteptati sa va dea bunica in judecata si sa obtina in instanta rezilierea contractului sau nu. Pana atunci orice discutie e inutila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la moștenire după bunica. pot câștiga un proces împotriva mamei și a fratelui vitreg? Necunoscut1996 Necunoscut1996 Buna seara. Povestea este un pic complicata. Cand aveam varsta de 2 ani tatal meu a decedat. In urma decesului tatalui meu, mama a reusit sa obtina o casa de ... (vezi toată discuția)
Care este valabil testamentul sau contractul de intretinere? ContSters184539 ContSters184539 precum am spus mai sus eu am testament facut de bunica si tot ea a facut si contract de intretinere dupa ce m-am casatorit , am ceva dificultati cu ea si sotul ... (vezi toată discuția)
Contract de întreținere cu bunica. ce pot face dacă s-a mutat, refuză întreținerea și mă amenință că mă dă afară din casă? Sorin Ghica Sorin Ghica Bună ziua tuturor.In urma cu 9 ani bunica mea făcut mamei mele și mie un contract de intretinere în care sunt trecut și eu.Dupa ce sa făcut contractul am ... (vezi toată discuția)