avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care este valabil testamentul sau contractul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care este valabil testamentul sau contractul de intretinere?

precum am spus mai sus eu am testament facut de bunica si tot ea a facut si contract de intretinere dupa ce m-am casatorit , am ceva dificultati cu ea si sotul acum, care este valabil testamantul sau contractul? sau mai are valabilitate testamentul in cazul unui divort? bunica vrea sa rezilieze contractul pt a-mi lasa numai mie, ea mai are o fata care este mama mea si ea are doi copii
va multumesc pt ajutor
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:08, 6 Ianuarie 2011
...contractul de intretinere revoca tacit testamentul intrucat are loc o instrainare a bunului testat...rezilierea intretinerii nu reanima testamentul...el ramane revocat, insa poate fi intocmit un nou testament/donatie catre dvs...
bunica dvs. va trebui sa deschida o actiune in instanta pt. rezilierea contractului de intretinere .
ulterior daca poate face dovada faptului ca debitorii nu-si indplinesc obligatiile contractuale, va avea castig de cauza si va putea sa incheie un nou contract de intretinere doar cu dvs.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testment ernest valentino ernest valentino In cazul in care o persoana in varsta vaduva, fara copii, fara parinti in viata, etc imi lasa prin testament toate bunurile mobile si imobile plus Contract de ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea contractului de intretinere ContSters184539 ContSters184539 buna ziua am incheiat un contract de ontretinere cu bunica in 2009, am avut si testament facut tot de ea, dar in 2009 am fost casatorita, bunica vrea sa ... (vezi toată discuția)
Persoana pe care o am în întreținere mi-a făcut testament, însă în trecut a mai făcut și altora. există posibilitatea să mai existe un testament valabil, și de unde aș putea afla? alina.livia alina.livia Buna ziua. Am o batrana in intretinere. Mi-a facut testament . Problema este ca in trecut a mai facut si altora testamente, donatii pe care spune ea ca le-a ... (vezi toată discuția)