Bună ziua tuturor.In urma cu 9 ani bunica mea făcut mamei mele și mie un contract de intretinere în care sunt trecut și eu.Dupa ce sa făcut contractul am început la lucru.Am făcut 0 baie,bucătărie,renovat o căsuța din lemn.geamuri schimbate.usa intrare și altele.Toate au fost bune și frumoase pana ce mama mea a decedat.Dupa decesul mamei mele,la insistentele bunici mele ne-am mutat cu ea fiind bolnavă.In urma cu aproximativ doi ani,unchiul meu a început cu strâmbe,fapt ce a generat mutarea,fără știrea noastră a bunicii la el.Justificare mutării a fost ca eu am furat-o cu ceva bani care ea nu mai știe cati a avut.Am fost chemat la avocat pentru mediere în urma căruia,ea,recunoaște întreținerea,iar după întocmirea procesului verbal de mediere ea nu mai recunoaște ce a zis.Mentionez ca toată discuția este înregistrată.Acuma ei ma amenință că mă scot afara din casa,ca ma da în instanta și multe altele de felul asta.Ce ma sfătuiti sa fac.Va mulțumesc.
Buna ziua,
Contractul de intretinere, incheiat se poate anula numai printr-o hotarare judecatoreasca.
Ceea ce ati facut la mediator, nu are valoare juridica, fiind doar o etapa premergaotare deschiderii actiunii in instanta.
Hotararea care se va da in instanta este cea valabila.
La acest moment nu aveti decat sa va luati toate masurile pentru a demonstra ulterior ca va indepliniti obligatiile de intretinere a bunicii. Eventual , dovezi sa sunteti impiedicat de unchi pentru indeplinirea acestor obligatii.
Toate acestea le veti putea folosi ulterior in instanta daca va exista un proces.
Poate bunica sa ii facă unchiului meu drept pe casa și 2 terenuri pe care este făcut contractul de intretinere?Menționez ca mama mea mai are și o donatie cu testament pe aceleași proprietăți de care bunica nu mai știe.Ma ajuta la ceva asta dacă se anulează contractul de intretinere?Eu am rămas în casa și camera în care a stat bunica o închis-o.Eu am plătit impozitul pe anul trecut,facturile de curent de când ne-am mutat pana în prezent,iar anul acesta a plătit ea impozitul.Eu nu mai pot sa o întrețin pentru ca acuma sta la unchiul meu.
Rezolutiunea contractului de intretinere se constata si pronunta de instanta de judecata, ca sanctiune.
Instanta de judecata aprecieaza daca a fost nesocotita obligatia contractuala, detaliata in contract.
Cata vreme dumneavoastra puteti demonstra ca ati indeplinit obligatia contractuala de intretinere, contractul nu poate fi rezolutionat, producand efecte juridice.
De asemenea si mama dumneavoastra este tinuta prin contract sa isi asume obligatia de intretinere.
Nu discutam de nulitatea contractului, acesta este valabil incheiat.
Am inteles dar mama mea este decedata.As vrea sa știu următorul lucru:bunica mea poate sa-i dea unchiului meu bunurile care sunt incluse în contract fără ca acesta(contractul) sa fie anulat în instanța?Dacă contractul de intretinere este anulat,existând și donația cu testament mai este valabil(donația)?
CaraD
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Bunica a facut testament in favoarea mamei, urmand ca la moartea bunicii mama sa mosteneasca bunurile enumerate in testament, am inteles corect? Faptul ca mama a decedat inaintea bunicii duce la caducitatea acelor prevederi. Doar daca bunica a specificat in testament "fiicei mele sau mostenitorilor acesteia daca fiica mea nu mai este in viata la moartea mea" le mai puteti lua in consideratie.
De asemenea, daca bunica decide sa dispuna de acele bunuri in timpul vietii sale (adica se le vanda), rezultatul este acelasi, prevederile testamentare privind acele bunuri devin caduce. Adica nu mai au nici un efect.
Deci nu mai exista decat aceasta vanzare cu intretinere acum. El poate fi desfiintat doar de bunica in cazuri destul de strict limitate (cum vi s-a spus si mai sus).