avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea si Legatarii .....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea si Legatarii .....

Daca i-sa facut "legatul" de catre bunici,unchiului meu ,acesta dupa decesul lui mai este valabil? Va rog cine poate sa imi spuna si mie ce se poate face ca sa stiu si eu ce este de facut?????

Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 17:19, 29 Iunie 2011
dupa cine ?
crisv a scris:

dupa cine ?

Ce anume ca sa va pot informa mai clar. Sa imi puteti da mai multe ideei
Poate incercati sa NU faceti economie de cuvinte, daca doriti sa nu facem nici noi economie de raspunsuri! N-ar trebui oare sa ne dati dvs. mai multe DETALII inainte de a cere mai multe "idei"?

Legatul devine caduc daca legatarul moare inaintea testatorului.
Dar ...Mama Omida n-are cont pe avocatnet asa ca n-are cine sa ghiceasca ordinea inmormantarilor din familia dvs. pentru a va putea spune daca legatul e valabil ori caduc.

Daca testatorii (bunicii) au murit inaintea legatarului (unchiul) atunci testamenteLE (caci trebuie sa fie doua = acesTEA, nu "acesta") sunt valabile (daca indeplinesc conditiile de fond si de forma).

Daca a fost facut un singur testament ("acesta") prin care doua persoane au testat in favoarea unchiului, atunci testamentul este nul.

Daca ne-ati fi scris mai mult de un rand (si ceva mai clar) atunci poate ca am fi stiut si noi despre ce sa vorbim.



Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitorul testamentar decedat andrei matei andrei matei ce se intampla daca exista un testamental unei persoane, iar mostenitorul testamentar a decedat? drepturile trec la mostenitorii legali ai persoanei sau la ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin testament mfox mfox Va solicit ajutorul pentru a ma putea \\"lumina\\" intr-un aspect: Am intrat in posesia unui testament (fotocopie) in care tata este mentionat ca si ... (vezi toată discuția)
Mostenire dali67 dali67 Daca unul dintre parinti moare si nu se efectueaza succesiunea,parintele care traieste poate face testament sau poate lasa un imputernicit care sa se ocupe cu ... (vezi toată discuția)