avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Interpretarea legii...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Interpretarea legii...

Buna ziua,
Am rugamintea sa ne lamuriti in urmatoarea problema:suntem o scoala de soferi si avem o nelamurire in ceea ce priveste interpretarea art:62 al orodinului 1019/2009.
Intrebarea noastra ar fi:este legal sa stabilim tariful de scolarizare(pregatire teoretica si practica)fara a include si pretul combustibilului.
Motivarea:
-ex:pretul total al scolarizarii unui cursant care solicita preg pt obtinerea categoriilor B,C,CE ar fi apropximativ 3000 lei,din care costul pentru combustibil(30ore x2l/ora benzinax5 lei/l=300lei pt categ lor,40orex5l/orax5lei /lmotorina=1000lei cat C,17orex5l/orax5lei/l=425)ar fi de 1725 pt care eu ca societate voi plati TVA-ul de 414lei,suma cu care nu vrem sa incarcam societatea,atunci vreau s astabiliesc ca tarif afisat pretul fara combustibil stipuland in contratul de scolarizare ca acest combustibil il va plati cursantul la fiecare ora care o va face din sursele propii.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: monalisaalina , utilizator 09:36, 6 Ianuarie 2011
Din punct de vedere legal nu puteti.
Cititi art 20 alin (4) din OG 21/1992 privind protecţia consumatorilor.
(4) Vânzătorii şi prestatorii de servicii trebuie să informeze consumatorii despre preţul final al produsului sau despre tariful serviciului prestat, pe care îl suportă consumatorul, care să cuprindă toate costurile, inclusiv taxa pe valoarea adăugată şi toate costurile suplimentare, şi să le ofere acestora toate informaţiile şi documentele tehnice, după caz, care trebuie să însoţească produsul sau serviciul.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare transport ANALIROMAN ANALIROMAN BUNA ZIUA! am o mica problema....societatea efectueaza transport marfuri generale la diversi clienti.....dar cu combustibilul clientului. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Facturi dubioase gad26 gad26 Astazi am avut o problema la roata autoturismului personal si am ajuns la un service pt a indeperta o pietricica sarita pe la placutele de frana. S-a desfacut ... (vezi toată discuția)
Contract furnizor soso35 soso35 Buna ziua Vin cu o problema pe care sunt sigur ca multi o au si anume contractul de televiziune cu U. Sunt client U. de aproape 10 ani iar in data de ... (vezi toată discuția)