As dori si eu sa stiu cum trebuie procedat in momentul in care angajatorul refuza in mod sistematic sa plateasca orele suplimetare (zile de sambata, desi contractul individual de munca specifica ca saptamana de lucru este luni - vineri, ziua de 1 decembrie, zile care oficial la nivel de firma sunt libere pentru toti angajatii dar de care beneficiaza doar unii, ore suplimentare efectuate in decursul saptamanii)
Suntem amenintati ca ne pierdem locul de munca daca nu stam peste program. Daca faci sesizare la ITM, nu se rezolva nimic pentru ca au pile foarte mari
Chiar azi, am venit mai devreme pentru a inlocui un coleg, iar mai tarziu se prevede o dupa amiaza f. lunga intrucat trebuie sa asist la un inventar. Iar maine,sambata trebuie sa vin pentru un alt inventar la care vom sta minim 8 ore. Evident ca aceste ore suplimetare nu sunt platite si deja la mine pe anul 2010 s-au adunat din concediu neefectuat, sambete la munca, ore suplimetare in cursul saptamanii, zile de sarbatoare legala aproximativ cincizeci (50 zile) neplatite.
Ar fi bine sa consult un jurist specializat in dreptul muncii?
Ore suplimentare
Alina9191
Buna. Din cauza zilei de 1 mai care a fost libera, am ramas putin in urma cu productia si este mai mult de lucru. Ne-a chemat sa lucram doua sambete cam fortat ... (vezi toată discuția)