avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... E legal următorul program: o săptămână de luni ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

E legal următorul program: o săptămână de luni până sâmbătă ...

E legal următorul program: o săptămână de luni până sâmbătă inclusiv de la 8 la 14; următoarea săptămână de luni până vineri de la 12 la 19? Am contract cu normă întreagă, iar administratorul mi-a impus să lucrez uneori și sâmbătă ca să fac...norma de lucru. Deci el îmi reduce programul zilnic, apoi tot el îmi reproșează că nu fac numărul de ore și ca urmare mă obligă să vin sâmbăta! De exemplu în decembrie voi lucra 24 de zile, din care 3 sâmbete. E adevărat că salariul ( care e minimul pe economie) nu a fost redus, dar nu cred că e ok să fiu tot timpul la serviciu; de asemenea, pentru sambete nu primesc bonuri de masă. Modificarea programului nu s-a făcut printr-un act adițional, cum probabil că trebuia. Ce se poate face în această situație?
Cel mai recent răspuns: Loredana080 , utilizator 14:50, 28 Decembrie 2022
Puteti sesiza ITM+ul, nu sunt respectare prevederile privind repausul saptamanal, respectiv munca in zilele de reopaus saptamanal.
Vă mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere pentru absență nemotivată. bună ziua. am lipsit ... Cami90 Cami90 Concediere pentru absență nemotivată. Bună ziua. Am lipsit de la serviciu sâmbătă, pe 31 decembrie, iar acum angajatorul vrea să mă dea afară. Este ... (vezi toată discuția)
Legalitate program 12/24 - 12/48 Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, am nevoie de ajutor... in exprimare #-o Cum explic cuiva de ce nu e legal 12/24... si atat si ca trebuie sa fie 12/24, 12/48, va rog? (vezi toată discuția)
Cum se poate lucra legal 2 sambete pe luna intr-o societate cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: Firma X are program de munca normal de luni pana vineri de 8 ore /zi, cu 2 zile de ... (vezi toată discuția)