avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... As putea sa am castig de cauza?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

As putea sa am castig de cauza?

Buna ziua,
sunt casatorita de 7 ani si am un baietel de 6 anisori. Pana anul trecut in vara, am locuit cu sotul meu intr-un apartament care era proprietatea tatalui meu.Ne-am hotarat sa construim o casa si tatal meu , ca sa ne ajute a vandut apartamentul in care stateam si ne-a dat banii (toti) sa ne facem casa. Ne-am mutat la soacra mea (unde locuim si in prezent) si sotul meu si-a abandonat serviciul pentru a construi casa impreuna cu doi amici cu experienta in constructii.In momentul de fata nu ma mai inteleg de loc cu sotul meu, ne certam in fiecare zi si situatia a devenit insuportabila pentru mine si pentru coplilul meu cu atat mai mult cu cat nu ma inteleg deloc nici cu soacra mea. M-am hotarat sa divortez, insa deja au fost facute acte pe casa (casa e la rosu) unde suntem trecuti si eu si sotul meu ca si proprietari si nu imi pare normal ca el sa beneficieze de jumatate din castigul de pe casa , atat timp cat toti banii cu care am contruit casa i-am primit de la tatal meu si in toata aceasta perioada(8 luni) eu am fost cea care a intretinut familia inclusiv soacra. In alta ordine de idei imi este teama ca instanta nu imi va da copilul deoarece eu va trebui sa caut un loc unde sa stau, pe cand el (sotul)poate sa zica ca va sta la mama lui. Am incercat sa discut omeneste cu sotul meu insa mi-a zis ca daca divortez el vrea jumatate din casa si ca , copilul nu-l voi obtine foarte usor. Va rog din suflet sa-mi spuneti , chiar ar putea sa beneficieze , in urma unui partaj , de jumatate din casa in conditiile explicate mai sus? In cazul in care mi-as gasi o chirie as avea sanse sa-mi iau copilul, caci daca nu , mai bine suport infernul , fara copil eu nu pot sa traiesc!
Cel mai recent răspuns: eduard2001 , utilizator 12:07, 31 Martie 2008
AVLIL a scris:
"Apoi, trebuie luate in considerare si alte lucruri pe langa venituri... Dv. ati spus ca ati intretinut toata familia... Pai intretinerea inseamna masa si casa, or casa era a soacrei... :tooth:Prin urmare soacra va intretine intr-o anumita masura si dv. la fel. "

Eu zic:
Ok, casa e a soacrei, dar cand am zis ca am intretinut-o inclusiv pe ea m-am referit la tot, respectiv am platit toate cheltuielie casei (apa, gaz, intretinere, telefon, cablu + IMPOZITUL PE CASA PT.ANUL 2008) si mancare, cred ca in 8 luni de zile de cand stau la ea a cumparat de 2 ori paine, in conditiile in care are pensie de 900 ron. In plus o deranjeaza si faptul ca trebuie sa mearga dupa copil la gradinita si mi-a cerut bani de bilete de autobuz.Plus ca i-am cumparat o usa metalica(700 ron)si mi-a zis ca imi da banii in rate si nu am vazut un leu de la ea pana acum.

Multumesc frumos tuturor celor care mi-au dat raspuns.
Am vorbit deja cu un avocat si am stabilit azi o intalnire sa vedem daca imi preia cazul ! Am incercat sa vorbesc cu sotul meu , i-am propus chiar sa ne mutam in chirie toti trei(eu,el si copilul) insa nu am avut cu cine discuta. Desi inclusiv el se cearta in fiecare zi cu mama lui, imi spune ca eu am problema de adaptare. Mi-ar trebui vreo trei pagini sa va explic ce inseamna sa convietuiesti cu acea femeie si mai tragic este faptul sotul meu ar fi trebuit sa invete din experienta traita de fratele lui mai mic , care dupa ce a stat cu sotia sa doi ani in aceasta casa, au divortat , au stat separati vreo doua luni dupa care au plecat impreuna in Spania si sunt mai fericiti ca niciodata.
Problema mea in momentul de fata este ca sotul meu efectiv nu ma lasa sa iau copilul(mi-am gasit si chirie). Il duce si il aduce de
la gradi si sta cu el nonstop si-mi tot spune ca nu iau copilul din acea casa. De aceea o sa raman in aceasta casa si o sa astept o decizie judecatoreasca cu privire la incredintarea temporara a copilului. Si o sa lupt pentru fiecare banut care l-am investit in aceasta casnicie , atata timp cat sotul meu mi-a zis ca el a obtinut ce a vrut si anume dreptul la jumatate din valoarea casei. Vom vedea insa daca va obtine jumatate......

Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2008
eduard2001, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, divort, copil minor mihaelamihaelamihaela mihaelamihaelamihaela Recasatorita de 4ani, cu copil 3ani, locuim impreuna in apartamentul soacrei actuale cu ceilalti 2 copii (din casatoria mea anterioara si ramasa vaduva timp de ... (vezi toată discuția)
Divort iulia2000 iulia2000 Sotului i se cere sa plece din domiciliul comun cu sotia lui (casa soacrei lui),in urma unor scandaluri,violente pe care le are, in lipsa sotiei ,cu soacra si ... (vezi toată discuția)
Divort dianalipa dianalipa buna ziua.in urma cu o saptamana am intentat proces de divort sotului pt infidelitate.am o fetita de 11 ani ,eu nu am lucrat niciodata deci nu am nici un ... (vezi toată discuția)