avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare salariat care a castigat reintegrarea pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare salariat care a castigat reintegrarea pe vechiul post

O persoana a castigat la instanta de recurs incadrarea pe postul ocupat inaintea desfacerii cim.
Postul pe care se solicita reincadrarea salariatului a fost desfiintat, existand o noua structura organizatorica.
Este corect sa procedam astfel?:
Salariatului i se vor achita cu titlu de despagubire, toate drepturile banesti de care ar fi beneficiat daca ar fi continuat sa execute contractul de munca, potrivit hotararii instantei.
Salariatul va fi reintegrat pe postul desfiintat.
Se va emite o noua decizie de concediere, in temeiul art 65 din Codul Muncii cu data imediat ulterioara reintegrarii.
In loc de preaviz (pentru ca salariatul nu poate lucra efectiv, postul neexistand) se va acorda o indemnizatie egala cu salariul de baza pe o luna (art. 78 alin. 1 din CCm national).
In cartea de munca se va anula mentiunea privind concedierea initiala, care a fost desfiintata prin hotararea judecatoreasca, iar cartea de munca se va inchide cu noua data.

Cunoasteti practica in alte cazuri de reintegrare in aceste conditii, cum s-a procedat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 13 Ianuarie 2011
O hotarâre de reintegrare pe un post desfiintat nu se va putea realiza decât scriptic si va fi urmata de o noua procedura a concedierii pe temeiul art.65 din Codul muncii.
Va multumesc pentru raspunsuri

freeelis a scris:

O hotarâre de reintegrare pe un post desfiintat nu se va putea realiza decât scriptic si va fi urmata de o noua procedura a concedierii pe temeiul art.65 din Codul muncii.

nu e vb. de reintegrare pe un post desfiintat ci pe un post disponibil la momentul restructurarii altui post in cadrul aceleiasi companii.

adeilaida_07 am facut intocmai . Asta seara am primit mail prin care prietenul meu este rugat sa trimita la departament HR un CV actualizat. Am trimis. Sper sa fie ok daca nu vom face sesizare la ITM dar vom deschide si actiune in instanta.

Daca exista o procedura care trebuie sa fie respectata de catre parti in astfel de situatii as dori sa o aflu pentru a nu fi luata pe nepregatite.
In contextul in care ei doreau sa angajeze o alta pers care a avut contract pe determinat pe un alt post cum se va proceda acum ca si prietenul meu a solicitat postul el fiind in firma de 4 ani si avand contract pe nedeterminat?
Daca salariatul a acceptat postul oferit de conducere se va face un act aditional de schimbare a locului de munca si cu alte modificari ce implica aceasta schimbare.
mamalui matei a scris:

Va multumesc pentru raspunsuri

freeelis a scris:

nu e vb. de reintegrare pe un post desfiintat ci pe un post disponibil la momentul restructurarii altui post in cadrul aceleiasi companii.

adeilaida_07 am facut intocmai . Asta seara am primit mail prin care prietenul meu este rugat sa trimita la departament HR un CV actualizat. Am trimis. Sper sa fie ok daca nu vom face sesizare la ITM dar vom deschide si actiune in instanta.

Daca exista o procedura care trebuie sa fie respectata de catre parti in astfel de situatii as dori sa o aflu pentru a nu fi luata pe nepregatite.
In contextul in care ei doreau sa angajeze o alta pers care a avut contract pe determinat pe un alt post cum se va proceda acum ca si prietenul meu a solicitat postul el fiind in firma de 4 ani si avand contract pe nedeterminat?

Raspunsul nu era pentru dvs .. vedeti mesajul initial al userului say
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare vbc vbc Cu 3 luni inainte de intoarcerea mea la serviciu(dupa cic) angajatorul a deschis un nou punct de lucru, unde a angajat o noua persoana...Am fost astazi la ... (vezi toată discuția)
Restructurare post LDMUNTEANU LDMUNTEANU Buna ziua, va adresez urmatoarea intrebare: in cadrul unei multinationale se inchide o agentie. In aceste conditii se restructureaza pozitiile. Conform ... (vezi toată discuția)
Acordarea de salarii compensatorii ramona800 ramona800 am fost anuntata de catre managerul meu verbal ca aceasta luna este ultima in care voi lucra aici deoarece se restructureaza postul meu. posibilitatile de ... (vezi toată discuția)