avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii - contract de munca, demisie, salariu, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii - contract de munca, demisie, salariu, etc.

Pana in 2010 am fost salariatul unei companii multinationale cu contract de munca , cu functie de conducere locala iar beneficiile pentru munca prestata au fost sub forma de salariu dar si sub forma de profit.

Unitatea condusa de mine a inregistrat profit atat in 2008 cat si in 2009, insa nu am beneficiat de acesta in pofida deselor solicitari facute la conducerea firmei, mai mult acestia au avut o atitudine de desconsiderare.

In 2010 am depus o reclamatie laTribunal privind incalcarea de catre angajator atat a contractului colectiv de munca cat si a regulamentului de organizare, care a refuzat sa-mi plateasca profitul susmentionat.

Refuzul a venit pe motivul ca unitatea mea nu ar fi inregistrat profit, insa, doar cateva unitati agreate de persoane din stafful firmei au primit sume cu titlu de profit in baza unei simple note interne emisa si aprobata de conducere.

Insa din programul informatic al companiei reiese clar ca si unitatea mea a inregistrat profit pe 2008 si 2009, aceste rapoarte contabile le-am anexat la reclamatia mea, insa nu au decat adresa de logare, a linkului .

Tribunalul mi-a respins cererea pe motiv ca nu am depus niciun document / raport profit asumat de firma, prin semnarea, inregistrarea si stampilarea de catre conducerea intimatei. Am facut recurs insa si Curtea de Apel mi-a respins capetele de cerere. Am solicitat revizuirea deciziei Curtii in baza art.322 pct 5 CprCivila insa si aceasta cerere nu a fost admisa.

Fata de cele prezentate, rog frumos sa ma indrumati si sa-mi spuneti ce pas trebuie sa urmez intrucat intentia mea este sa lupt pana castig sumele de bani ce mi se cuvin cu drept de profit, sunt dispus chiar sa ajung la CSM, CEDO ( OTV :D ), insa vreau sa epuizez toate caile legale.

Va multuumesc frumos pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ch_mi , utilizator 11:41, 11 Ianuarie 2011
Intrebarea mea este: care ar trebui sa fie salariu din contractul de munca al unei persoane cu studii superioare dar care lucreaza ca lucrator comercial?Influenteaza in vreun fel studiile superioare salariul?
Noi discutam despre altceva si nu despre salariu minim.:):)
ch_mi a scris:

Intrebarea mea este: care ar trebui sa fie salariu din contractul de munca al unei persoane cu studii superioare dar care lucreaza ca lucrator comercial?Influenteaza in vreun fel studiile superioare salariul?

Salariazarea se face in functie de cerintele de studii ale postului ocupat, nu in functie de pregatirea persoanei.
ch_mi a scris:

In prezent, salariul minim pentru un lucrator comercial este de 720 lei .. potrivit CCMN pe anii 2011-2014 care nu se aplica inca, salariul ar trebui sa fie de 770 lei.
Va multumesc.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca ionellat ionellat Buna Ziua. Am lucrat la o firma care in regulamentul intern, pe care l-am semnat, era stipulat ca pe langa lista cu indatoriri aveam si un singur beneficiu: ... (vezi toată discuția)
Cai de atac Marta Tot Marta Tot Ce cai extraordinare de atac exista in cazul respingerii de catre ICCJ a unei cereri de revizuire a unei hot.def. si irev.? (vezi toată discuția)
Cai de atac respinse. unde ma mai pot adresa? euxin computers srl euxin computers srl Sunt in conflict de munca(a fost o concediere colectiva pe motiv de reducere de personal ca urmare a restrangerii activitatii) cu fostul angajator de peste 5 ... (vezi toată discuția)