avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare provizorie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare provizorie

Buna seara , am intalnit pe diferite forumuri discutii privind inmatricularea provizorie a unui autovehicul.
Din ceea ce stiu eu , numerele rosii se pot da o singura data, pe o perioada de 30 zile pt pregatirea actelor in vederea inmatricularii definitive.
Problema careia incerc eu ''sa ii dau de cap'' este ca am citit de inmatriculare provizorie pe o perioada de 90 zile, insemnand de 3 ori numere rosii.
As vrea sa stiu daca este legal acest lucru si in baza carui articol din lege sau OG se poate face acest lucru.
Cu multumiri,

Al dvs Rastafarianul
Cel mai recent răspuns: medrea florin , utilizator 22:22, 12 Martie 2009
robertinox a scris:

aupr a scris:

Domnii de la Politie, m-au trimis sa citesc mai atent ordinul la care chiar ati facut referire in ultimul mesaj pentru ca la alin. (3) din acelasi articol 15, se precizeaza urmatoarele: "Perioada de 90 de zile prevazuta la alin. (2) nu se aplica in cazul vehiculelor aflate in situatia prevazuta la art. 7 alin. (4) si (5)."


Nu stiu dacă îţi foloseşte la ceva, dar după ce ai citit art.7 alin (4), (5), de ce te-ai oprit cu cititul acolo. Dacă citeai la alin (6) scrie clar: "Pana la clarificarea situatiilor prevazute la alin. (4) si (5), solicitantului i se pot atribui succesiv mai multe autorizatii de circulatie provizorii".

cei de la politie au lasat o portita.ai dreptate ca la alin (6) scrie clar asa dar...imediat la capitolul III art 15 alin (3) zice clar "(3) Perioada de 90 de zile prevăzută la alin. (2) nu se aplică în cazul vehiculelor aflate în situaţia prevăzută la art. 7 alin. (4) şi (5)."
dau aici si sursa Ordin nr. 1501 din 13/11/2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberarea autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor - valabil din 01 dec.2006

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 25 August 2008
Solomon27, utilizator
avem si noi o problema asemanatoare....dar noi avema toate actele dar celor de la finante le trebuie dovada ca masina este radiata din Franta...masina este adusa tot din Franta inainte de 15 dec. 2008.certificatul de imantriculare este barat..cum am putea sa dovedim radierea la msini din Franta????am dori si noi un raspuns cat mai urgent...va multumim!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare provizorie mai mult de 90 zile Muggs Muggs Buna ziua, Am gasit multe raspunsuri foarte pertinente in mai multe arii de interes pe forumul acesta, asa ca mi-am permis sa apelez, poate cineva poate sa ... (vezi toată discuția)
Problema numere rosii djluci djluci tocmai mi-am luat un opel si am nr rosii de satu mare expirate la rar doar in 17 septembrie am programare pt inmatriculare cica nu se mai dau nr rosii inca o ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii masina lady34 lady34 daca am scos un rand de numere provizorii la masina in octombrie, deatunci nu am mai scos, pot scoate acum dupa atatea luni inca un set de numere provizorii? (vezi toată discuția)