avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sechestru bunuri/datorie chirie
Discuție deschisă în Executare silită

sechestru bunuri/datorie chirie

Buna seara,

Va rog sa imi spuneti si mie cum se procedeaza in situatia de mai jos:

Prietena mea statea in chirie. A acumulat 8 luni restanta la chirie si restante la utilitati. Predarea apartamentului s-a facut in decembrie si de comun acord cu mandatarul properietarului, a reusit sa isi ia o parte din bunuri. S-a intocmit o hartie de predare-primire, dar fara nicio mentiune de genul 'bunurile x si y raman aici, deoarece ...' Cum sa procedeze prietena mea ca sa isi poata recupera bunurile, deoarece proprietarul refuza sa-i permita accesul in apartament pe motivul neplatii chiriei? Exista vreo metoda prin care proprietarul poate cere sa i se puna poprire pe cont pt a-si recupera banii (ea se gandise sa-i sugereze acest lucru, deoarece nu poate sa le achite acum)? Care este cea mai buna metoda in rezolvarea acestei probleme? Are proprietarul dreptul de a-i retine bunurile fara nicio hartie legala?

Va rog tare mult, dati-mi niste sfaturi. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gratzia , utilizator 19:08, 6 Ianuarie 2011
legal nu are dreptul sa ii retina bunurile. ii poate face plangere penala. insa ar fi bine sa isi plateasca datoria si apoi sa inceapa demersurile.
Multumesc pt raspuns. Dar ea ca alternativa, ce poate sa-i ofere mandatarului ca si temei legal pentru recuperarea bunurilor? Nu exista varianta cu poprirea printr-un executor judecatoresc? Mentionez ca exista un contract de chirie intre parti, care nu a fost depus la adm financiara. Mandatarul este si avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ... poprire salariu .... ContSters143925 ContSters143925 Buna seara, as dori un raspuns oficial (de preferabil din partea unui avocat sau a unui consilier juridic) la situatia in care ma aflu: am un imprumut de ... (vezi toată discuția)
Credit bobeicaalin bobeicaalin Buna ziua, Sunt intr-o situatie delicata si nu mai pot sa platesc ratele la credit.Ce mi se poate intampla si ce solutii imi sugerati intr-o astfel de ... (vezi toată discuția)