Va rog sa imi spuneti si mie cum se procedeaza in situatia de mai jos:
Prietena mea statea in chirie. A acumulat 8 luni restanta la chirie si restante la utilitati. Predarea apartamentului s-a facut in decembrie si de comun acord cu mandatarul properietarului, a reusit sa isi ia o parte din bunuri. S-a intocmit o hartie de predare-primire, dar fara nicio mentiune de genul 'bunurile x si y raman aici, deoarece ...' Cum sa procedeze prietena mea ca sa isi poata recupera bunurile, deoarece proprietarul refuza sa-i permita accesul in apartament pe motivul neplatii chiriei? Exista vreo metoda prin care proprietarul poate cere sa i se puna poprire pe cont pt a-si recupera banii (ea se gandise sa-i sugereze acest lucru, deoarece nu poate sa le achite acum)? Care este cea mai buna metoda in rezolvarea acestei probleme? Are proprietarul dreptul de a-i retine bunurile fara nicio hartie legala?
Va rog tare mult, dati-mi niste sfaturi. Multumesc anticipat.
Multumesc pt raspuns. Dar ea ca alternativa, ce poate sa-i ofere mandatarului ca si temei legal pentru recuperarea bunurilor? Nu exista varianta cu poprirea printr-un executor judecatoresc? Mentionez ca exista un contract de chirie intre parti, care nu a fost depus la adm financiara. Mandatarul este si avocat.
Credit
bobeicaalin
Buna ziua,
Sunt intr-o situatie delicata si nu mai pot sa platesc ratele la credit.Ce mi se poate intampla si ce solutii imi sugerati intr-o astfel de ... (vezi toată discuția)