avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum fac sa obtin sentinta definitiva in original
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum fac sa obtin sentinta definitiva in original

Buna ziua,

Au trecut 12 luni de cand am fost condamnat definitiv.

Cum fac sa obtin sentinta definitiva in original sau se elibereaza doar copii legalizate ?

Trebuie sa merg la judecatoria respectiva? Cum se procedeaza ? Exista vreo cerere tipizata, sunt necesare timbre fiscale etc ?

Multumesc !

De obicei cererile tipizate le gasiti la xerox-ul de la instanta. Daca nu gasiti acolo, faceti o simpla cerere de mana in care mentionati dosarul si sentinta/decizia pe care vreti sa o legalizati.
In primul rand trebuie sa aveti nr. de dosar in care ati fost condamnat ( dosarul se afla la arhiva instantei de fond, dupa epuizarea cailor de atac.)
Apoi, este necesar sa formulati si sa depuneti la arhiva instantei o cerere prin care sa solicitati eliberarea unei copii xerox din dosar.( unele instante au cereri tipizate, pe care le gasiti la xerox-ul din incinta instantei, iar altele nu, caz in care o formulati dvs. in scris pe care o adresati presedintelui instantei.
Dupa ce va este eliberata hotararea, formulati o cerere de legalizare a acesteia adresata tot presedintelui instantei, cerere la care veti anexa:
-taxa de timbru de 2.00 lei,
-timbru judiciar ( nu fiscal) de 0,15 lei,
-hotararea a carei legalizare se solicita.
Daca nu aveti timpul necesar pentru toate operatiunile de mai sus, puteti angaja un avocat care sa se ocupe de aceste demersuri.
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine o copie a hotararii judecatoresti definitive si irevocabile? StifflerSamm StifflerSamm Buna ziua! Avand niste probleme de natura penala,ca sa ma inscriu la scoala de soferi mi s'a cerut [b]o copie[/b] a [u]hotararii judecatoresti[/u].Am umblat ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma urgent! Mihaela2108 Mihaela2108 Caut o sentinta pentru un dosar din 2008... adica dosar nr.... /2008. Judecata si sentinta s-au dat la judecatoria Baia Mare, si nu mai gasesc sentinta... ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort prin acord ionutgcalin ionutgcalin Buna ziua,ma puteti ajuta va rog frumos prin a-mi spune ce acte imi sunt necesare(taxe,timbre judiciare...etc.) pentru a obtine o copie sau o alta hotarare ... (vezi toată discuția)