avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot obtine o copie a hotararii judecatoresti ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot obtine o copie a hotararii judecatoresti definitive si irevocabile?

Buna ziua! Avand niste probleme de natura penala,ca sa ma inscriu la scoala de soferi mi s'a cerut o copie a hotararii judecatoresti.Am umblat astazi si pe la Tribunal,si pe la Judecatorie dar am fost plimbat dintr'o parte intr'alta,nimeni nu m'a putut lamuri ce fel de cerere trebuie sa fac,cum si unde o timbrez,ce fel de taxe mai platesc si m'am zapacit de tot.A,doar o tanara avocata draguta:) care s'a oferit sa ma scuteasca de "umblat" contra sumei de 60 de lei,refuzand'o,bineinteles. Ma poate lamuri cineva? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:19, 2 Mai 2012
Hotararea judecatoreasca definitiva o puteti obtine de la instanta unde v-ati judecat in fond. Faceti o cerere la serviciul arhiva pentru a va programa dosarul, apoi cu o alta cerere de legalizare insotita de taxa de timbru de 2 lei si timbru judiciar de 0,15 lei depuneti cererea la registratura instantei.
In cazul dvs e vorba de o copie legalizata intrucat este o hotarare penala, din cate am inteles.

PS Onorariul de 60 lei nu este mare avand in vedere demersurile care trebuiesc efectuate si timpul care se pierde.
1.Hotararile penale nu sunt si irevocabile ( asa cum ati intitulat topicul) ci doar definitive, deci dvs. aveti nevoie de o hotarare legalizata cu mentiunea " definitiva".
2.Formulati o cerere adresata presedintelui instantei pentru eliberarea unei copii xerox a hotararii.
Cererea se formuleaza la instanta de fond.
Este evident ca pentru a formula aceasta cerere aveti nevoie de nr. de dosar in care ati fost condamnat ( nr..../..../anul).
3.Dupa eliberea copiei xerox, formulati o a alta cerere adresata presedintelui instantei, pe calea careia solicitati legalizarea hotararii.
Anexati:-taxa de timbru de 2.00 lei, timbru jud. de 0,15 lei si hotararea a carei legalizare se solicita.
In ceea ce priveste onorariul solicitat ,informativ pentru dvs., din suma de 60 de lei incasata, avocatul ramane cu 40. lei dupa ce achita taxele obligatorii si impozitul pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copia unei hotarari judecatoresti sorin_alexandrescu sorin_alexandrescu Am o H.J. care a devenit greu lizibila ,(a fost scrisa la masina in mai multe exemplare - la indigo). Ce trebuie sa fac pentru a obtine o copie a documentului ? (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare judcatoreasca ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, au trecut cele 30 zile de la primirea hotararii judecatoresti .va rog sa-mi spuneti si mie cum procedez pentru legalizarea acesteia, ce taxe ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra in posesia unei alte copii ale unei hotarari judecatoresti? ContSters160566 ContSters160566 In 2005 am castigat un proces de paternitate cu drept de apel... uletrior, respectivul, a pierdut recursul facandumi-se hotararea definitiva si irevocabila. ... (vezi toată discuția)