avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la vizita

Bun gasit tuturor! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sunt cetatean palestinian, am carte de rezident in Romania si respect legile acestei tari. Acum cativa ani am fost casatorit cu o romanca. Impreuna avem doua fetite, de 5 si respectiv 7 ani. Am divortat acum 3 ani. Ea a intentat divort cand eu nu eram in Romania. De fapt, nici ea nu era in tara, dar a fost prezentata la proces de un avocat. Precizez ca mama lucreaza pe un vas de croaziera, iar fetitele au ramas la bunica lor, care imi interzice dreptul la vizita. Asa ca eu nu mi-am putut vedea fetele de cativa ani!! Am incercat sa merg de 2-3 ori la casa bunicilor, insa am fost respins. Nu vreau sa fac niciun rau fetelor, sunt constient ca ele s-au obisnuit sa stea cu bunicii, insa ...mi-e dor sa le vad macar 1 ora... Ce pot sa fac ca sa am dreptul la vizita? In hotararea de divort nu este precizat nimic referitor la programul de vizita. A fost stabilita doar pensia alimentara, pensie care este achitata la ZI. Multumesc pentru timpul acordat si ..sper sa ma ajutati cu un sfat practic.
Cel mai recent răspuns: Rashad , utilizator 09:20, 7 Ianuarie 2011
practic, veti cere un program de vizita in instanta. o actionati in judecata pe mama
In hotararea de divort nu exista un program de vizita stabilit in favoarea dvs. pentru ca nu ati solicitat.Aveati aceasta posibilitate inca de atunci.
Pentru ca nu ati uzat de ea, acum este necesar sa introduceti o actiune pe rolul instantei avand ca obiect "stabilire relatii persoanle cu minorul" actiune in care va trebui sa solicitati un program de vizita " construit" in maniera in care acesta sa fie atat in interesuldvs. dar si al minorilor.
Probe:-inscrisuri, martori, ancheta sociala, interogatoriul paratei.
Angajati avocat.
Trebuie sa va angajati avocat deoarece altfel puteti avea surprize neplacute.
Daca mama minorului nu este in tara puteti cere si reincredintarea minorilor.
Multumesc frumos pentru sfaturi! O sa angajez un avocat. O zi mai buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi vreau fetele langa mine diana tompos diana tompos m am despartit de sotul meu de 5 ani avem 2 fetite care acum au 8si 10 ani am fost chinuita si batuta si practic am fugit de la el. am cunoscut pe altcineva ... (vezi toată discuția)
Reicreditarea minorei florina1978 florina1978 in 2005 m-am divortat de fostul sot si fetita noastra sa dat la tatal ei.eu locuiesc in spania si am un sot si un copil aici. acuma fetita are 11 ani si nu mai ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala LUBEN LUBEN : Ordonanta Presedintiala! Sunt intr-un proces de reincredintare minor datorita faptului ca fetita care i-a fost incredintata ei(are 8 ani jumatate si fetita ... (vezi toată discuția)