avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inscriere in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inscriere in cartea de munca

Vezi prevederile Ordinului nr. 136/1976 de aprobare a metodologiei de intocmire a carnetului de munca:
- pct. 4: "Daca o persoana nu a activat din cauza desfacerii contractului de munca, dar organele competente au constatat ilegalitatea masurii desfacerii contractului de munca, pe baza actului care a hotarit anularea acestei masuri, se va inscrie pe primul rind liber " anulat decizia nr......de desfacere a contractului de munca de la pozitia nr......" In cazul in care exista un interval intre data incetarii activitatii in fapt si data desfacerii contractului de munca, se va inregistra incetarea activitatii , cu precizarea datei si a cauzei, iar pe rindul urmator, desfacerea contractului de munca, cu indicarea temeiului legal si a datei emiterii dispozitiei de desfacere a contractului. "
Oricum ar fi, asteapta decizia instantei.
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 9 August 2004
La data concedierii,angajatorul are obligatia a inchide carnetul de munca in baza art.61/a CM si de a vi-l inmana imediat.O eventuala contestatie impotriva masurii de concediere nu se inscrie in carnetul de munca.Daca ai facut contestatie si ti s-a admis de catre tribunal,hotararea executorie se va prezenta unitatii care v-a fi obligata sa faca rectificari in carnet,in sensul anularii randului prin care s-a mentionat concedierea,precum si efectuarea unei noi inscrieri pe randul urmator privind repunerea partilor in situatia anterioara(reintegrarea in functia avuta si continuarea activitatii in baza aceluiasi contract de munca).Daca intre timp v-ati angajat la alta unitate(si daca ati renuntat la reintegrare),veti prezenta hotararea unitatii la care santeti angajata,intrucat potrivit legii,in astfel de cazuri,inscrierile in carnet se fac de catre ultima unitate.
Pe scurt: se completeaza in carnetul de munca decizia de desfacerer disciplinara a contractului individual de munca. Daca instanta anuleaza aceasta decizie, atunci rubrica respectiva se anuleaza cu rosu si se modifica - tot cu rosu - temeiul legal al incetarii art. 79 sal 55 b.
cine trebuie sa faca aceste inscrieri ?
ITM-ul nu poate sa faca aceste inscrieri la cererea angajatului?
1. In cazul anularii masurii desfacerii CIm NU SE ANULEAZA NIMIC CU ROSU - se trece pe randul urmator anularea!
2. Angajatul va returna carnetul de munca angajatorului si daca ITM-ul completeaza carntele de munca ale angajatorului, atunci acesta va face inscrierile necesare la solicitarea angajatorului in baza actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data reintegrare nicusan nicusan O persoana a fost sanctionata disciplinar cu desfacerea CIM in luna iunie 1993, pt.furt din patrimoniul unitatii, fapta sa fiind obiectul unei urmariri penale ... (vezi toată discuția)
Reintegrarea unui salariat concediat nelegal corinaolaneanu corinaolaneanu Cum se face scriptic reintegrarea unui salariat care are decizie de repunere in functie, plata salarii... Mentionez ca suntem personal bugetar contractual. Se ... (vezi toată discuția)
Proces castigat dupa concediere ContSters176124 ContSters176124 Buna ziua,in urma cu aproximativ 2 ani mi-a fst incheiat contractul de munca la firma la care lucram in acea perioada cu litera 61 a.Am considerat nedreapta ... (vezi toată discuția)