avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... data reintegrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

data reintegrare

O persoana a fost sanctionata disciplinar cu desfacerea CIM in luna iunie 1993, pt.furt din patrimoniul unitatii, fapta sa fiind obiectul unei urmariri penale cf. unei adrese primite dupa desfacerea CIM.
Ulterior, in 1994, Parchetul a dispus aplicarea unei amenzi ad-tive respectivul fiind scos de sub urmarirea penala. Fostul salariat a dat apoi in judecata institutia si a solicitat reintegrarea in munca la vechiul loc de munca . Curtea de apel a dispus in oct. 1995 reintegrarea in munca, aplicarea unei sanctiuni disciplinare (10% pe 3 luni), drepturile banesti 50% pt. perioada de la desfacerea contractului pana la reincadrare cf. art.136 din CM in vigoare.
intrucat in carnetul de munca apare inregistrata ca data reincadrarii cea de la care a fost reintegrat la vechiul loc de munca si functie (iunie 1996), respectivul solicita acum inscrierea in carnetul de munca a datei din iulie 1996.
Cum este corect sa apara data reinceperii activitatii in carnetul de munca?
Este posibil ca respectivul sa fi avut un alt loc de munca in intervalul pana la reincadrarea din 1996?

intrucat in carnetul de munca apare inregistrata ca data reincadrarii cea de la care a fost reintegrat la vechiul loc de munca si functie (iunie 1996), respectivul solicita acum inscrierea in carnetul de munca a datei de 30.07.1993.
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 17 Ianuarie 2012
Daca s-a nulat decizia de concediere , atunci data reintegrarii va fi data cand a incetat raportul de munca a carei decizie de incetare a fost anulata de catre instanta de judecata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrieri cm Monica H. Monica H. cum trebuie sa completez intr un carnet de munca al unui salariat care a fost concediat si s a dispus reintegrarea prin hotarare judecatoreasca? mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Inscriere in cartea de munca anonim anonim Vezi prevederile Ordinului nr. 136/1976 de aprobare a metodologiei de intocmire a carnetului de munca: - pct. 4: "Daca o persoana nu a activat din cauza ... (vezi toată discuția)
Are sau nu dreptul la zile de concediu de odihna ?un functionar public caruia i s-a desfacut cim, cand a atins ... 25813 25813 un functionar public caruia i s-a desfacut CIM, cand a atins varsta standard de pensionare si care a castigat in instanta anularea decizie de incetare a Cim ... (vezi toată discuția)