avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CAS pentru PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CAS pentru PFA

Am avut un PFA pana in 2007, dupa care l-am inchis. Acum in 2011 mi-a venit de plata CAS aferent anilor cand am avut PFA. As vrea sa stiu daca trebuie sa platesc, tinand cont de faptul ca nu am fost instiintat (somat) sa platesc aceste sume atunci cand functionam ca PFA. CAS spun ca nu au facut instiintari datorita lipsei resurselor financiare. Eu nici acum nu am primit o instiintare ci m-am regasit pe site-ul CAS.
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 22:07, 7 Ianuarie 2011
In conformitate cu prevederile Legii pensiilor nr. 19/2000 asigurarea era obligatorie pt plata CAS. Se putea face asigurarea pentru un venit pentru care nu era prevazuta o suma minima. Urmarirea sumelor pentru incasare se face inlauntrul unui termen de prescriptie de 5 ani.
florin_d a scris:

Am avut un PFA pana in 2007, dupa care l-am inchis. Acum in 2011 mi-a venit de plata CAS aferent anilor cand am avut PFA. As vrea sa stiu daca trebuie sa platesc, tinand cont de faptul ca nu am fost instiintat (somat) sa platesc aceste sume atunci cand functionam ca PFA. CAS spun ca nu au facut instiintari datorita lipsei resurselor financiare. Eu nici acum nu am primit o instiintare ci m-am regasit pe site-ul CAS.

Buna seara!
Va rog sunteti amabil sa-mi dati un link ajutator?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de la casa nationala de pensii Adrian1483 Adrian1483 O persoana a primit de la Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) o somatie care spune ca in baza de date a ANAF, persoana se afla intr-una din situatiile: - ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate eleonor eleonor in 2004 am infiintat un pf dar nu am incheiat nici un contract cu casa de asigurari de sanatate,dar prin 2008 in decembrie am primit o instiintare precum ca ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei pentru pensie apeiron2 apeiron2 fratele meu este autorizat PF, nu a fost instiintat niciodata din anul 1995 de cand si-a inceput activitatea ca trebuie sa plateasca contributia la Casa de ... (vezi toată discuția)