avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bugetari salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bugetari salarii

am urmatoarele intrebari:
1. care este salariu minim pe economie pentru bugetari ? aplicarea procentului de 15% pe anul 2011 este corecta sau nu?
( stiu ca suna aiurea dar se pare ca unde lucram este nevoie sa probam cu raspunsuri pertinente)
2. in cursul anului 2010 celor cu salarii minime li s-au scazut 25%. este legal sau nu?
multumesc anticipat
3. unora din salariatii care au fost plecati in delegatii externe li s-au taiat plata orelor suplimentare pe perioada delegatiei. este legal sa nu?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 11:46, 7 Ianuarie 2011
1) Hotărâre nr. 1193/2010 din 24/11/2010, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 824 din 09/12/2010 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată

Art. 1. - Începând cu data de 1 ianuarie 2011, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 670 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 170 de ore în medie pe lună în anul 2011 reprezentând 3,94 lei/oră.
Art. 2. - Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată prevăzut la art. 1. Art. 3. - (1) Stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă, de salarii de bază sub nivelul celui prevăzut la art. 1 şi 2 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei.

2) Este legal doar legea s-a aplicat in mod unitar.

3) Nu stiu.
2. in cursul anului 2010 celor cu salarii minime li s-au scazut 25%. este legal sau nu?
multumesc anticipat

Nu se putea acorda un salariu brut mai mic de 600 de lei!

Legea nr. 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar

ART. 1
(1) Cuantumul brut al salariilor/soldelor/indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii si alte drepturi salariale, precum si alte drepturi in lei sau in valuta, stabilite in conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora, precum si alte masuri in domeniul bugetar, se diminueaza cu 25%.
(2) In situatia in care din aplicarea prevederilor alin. (1) rezulta o valoare mai mica decat valoarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, suma care se acorda este de 600 lei

3. unora din salariatii care au fost plecati in delegatii externe li s-au taiat plata orelor suplimentare pe perioada delegatiei. este legal sa nu?
multumesc anticipat

DA

H.G. nr. 1.860/2006 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului

ANEXÃ
ART. 4
Persoana aflată în delegare trebuie să-şi desfăşoare activitatea în cadrul programului normal de lucru al unităţii la care se efectuează delegarea. Pe timpul delegării nu se pot plăti ore suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar de incadrare cristyxxl cristyxxl Sunt si eu un bugetar cu un salar \"nesimtit\", pana in Decembrie aveam salar de incadrare de 731 lei la care se mai adaugau ceva sporuri si din care mi se ... (vezi toată discuția)
Explicatii pt.fluturasul de salariu marianca marianca Buna,va rog sa ma lamuriti si pe mine, sunt intr-o situatie oarecum confuza:m-am angajat la SUJ Deva in .2010 ca si ingrijitoare cu salariul minim , (am ... (vezi toată discuția)
Salariul minim in sanatate ? badocSDH10 badocSDH10 Legea Cadru nr. 284 din 28 dec. 2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice la cap. II, art. 11 (4) prevede \"La data intrarii ... (vezi toată discuția)