avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract munca

Buna ziua tuturor!

Tinand cont de prevederile legale, in ce conditii se poate dispune concedierea unui angajat( top management) ce nu corespunde profesional si care refuza intelegerea partilor?
Scuze Cristina, m_am cam grabit cu aprecierile mele; :">
Elis are dreptate; chiar pe la disciplinare se gaseste 'desfacerea contractului'.
:giggle:
ce se intampla daca am uitat sa comunic salariatului decizia de incetare cu 61 lit a)?
a trecut deja o luna de la inregistrarea la itm...dar am uitat sa o trimit:">
Pentru a produce efecte, decizia trebuie comunicata salariatului. Termenul este de cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii ei (art.268 alin.3 C.mun.).
Acest termen insa nu este unul de decadere, adica necomunicarea in cadrul sau nu atrage nulitatea sanctionarii. Este doar de recomandare, sanctiunea pentru necomunicare consta in lipsa producerii efectelor. Dar daca astfel trece termenul de 6 luni de la data comiterii faptei decizia de sanctionare va deveni caduca.
Corect, deci tine de producerea efectelor... orice contestatie se poate depune intr-un termen care decurge de la data comunicarii.
Buna ziua,
Pentru a-i desface contractul de munca unui angajat care urmeaza sa se pensioneze de boala trebuie sa va aduca o copie a decizie de pensionare pe care o depuneti la ITM impreuna cu cererea angajatului prin care solitcita desfacerea contractului de munca pentru pensionare si o copie dupa ultimul concediu medical, nu e necesara decizia de desfacere a contr de munca deoarece pe baza cereri ei vor inchide cartea de munca conform legi.

Alte discuții în legătură

Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)
Incetare 61 a) ade31 ade31 Buna ziua, Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)