avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract munca

Buna ziua si La multi ani!
Revin la dvs. cu o problema mai veche.
In 2009 dupa numeroase incercari de intimidare pentru a-mi da demisia (inclusiv o plingere penala pentru care am primit NUP in 2010) mi s-a desfacut contractul de munca,pe motiv de delapidare.
Mentionez ca dupa desfacerea contractului de munca eu am deschis proces impotriva societatii unde am lucrat,acesta fiind suspendat pina la clarificarea plingerii penale.
As dorii sa stiu care este termenul de repunere pe rol a dosarului meu,privind desfacerea contractului de munca.
Inca o intrebare,va rog ,daca imi e permis: Avind in vedere ca din anul 2009 nu am nici un venit,(cartea de munca raminind la sediul Societatii), deoarece in aceste conditii nu am putut sa imi caut loc de munca,punind in calcul si virsta mea, nu mai am posiblitatea sa imi platesc un avocat,deci intrebarea mea ar fi: as putea sa fac o cerere pentru repunerea pe rol a dosarului meu ?
Cel mai recent răspuns: Elena Mihaela SPATARESCU , Consilier juridic 15:07, 7 Ianuarie 2011
In principiu, termenul este de 1 an, pentru ca aceasta cauza sa nu fie perimata. Cererea o puteti face si acum, chiar personal si fara sa fie necesar sa aveti un avocat.
Ulterior, daca veti considera ca aveti nevoie de un avocat, veti putea face o cerere de asistenta judiciara. Instanta, daca o va considera intemeiata, va putea incuviinta si o asemenea asistenta. In litigiile de munca, insa, nu este de platit vreo taxa judiciara de timbru. Reintegrarea in locul de munca detinut anterior (de exemplu) tine de restul probelor aflate la dosarul cauzei nu de prezenta sau absenta unui avocat. La fel si orice alte cereri.
Daca ati avut avocat inainte, luati legatura cu acesta si vedeti, poate accepta sa va repreyinte si sa ii platiti ulterior, dupa finalizarea procesului. Solutii se pot gasi intotdeauna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol(recurs) ContSters281842 ContSters281842 ESTE POSIBIL REPUNEREA PE ROL DE DOUA S-AU MAI MULTE ORI A UNUI PROCES(RECURS)INTR-UN INTERVAL DE UN AN DE ZILE,S-AU LA DOI ANI DE ZILE?(MENTIONEZ FAPTUL CA NU ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere de repunere pe rol dupa suspendare.recurs sau reiterearea cererii de repunere pe rol? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ca urmare a neprezentarii partilor in instanta s-a dispus suspendarea. S-a formulat cerere de repunere pe rol si partile iarasi nu s-au prezentat, instanta ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de timbru GhePopescu GhePopescu Buna seara, Intr-un dosar civil am achitat taxa de timbru pt capetele de cerere initiale si apoi am facut o cerere modificatoare prin care am mai introdus ... (vezi toată discuția)