avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile minorului

Buna ziua,
Eu am 20 de ani, prietena mea are 16 ani. De tatal ei nu mai stie nimic de 8 ani, iar mama ei a plecat din tara anul trecut si a zis ca nu-i mai pasa de copii. Ea momentan locuieste la o matusa, dar nu se intelege prea bine cu ea. De fapt ii incalca multe drepturi si o trateaza foarte urat. La fel si bunicii si restul familiei. Parintii ei inca nu au fost scosi din drepturile parintesti. As putea sa o iau sa locuiasca cu mine? Ce se poate intampla? Daca apeleaza la Protectia Copilului, care sunt urmarile? Nici sa ajunga la casa de copii sau in alta parte nu vrem.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mamasitas , utilizator 21:41, 7 Ianuarie 2011
Legea cu casatoria la 16 nu s-a abrogat? Oricum, nu ne gandim la asta. E prea devreme. Prioritare sunt studiile si la ea si la mine.
Cat despre matusa ei, conditii ii ofera, dar psihic o termina, spune si face niste lucruri la care un om normal nici nu s-ar gandi.
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
ContSters184823, utilizator
S-au modificat dispozitiile legii privind varsta legala a casatoriei care, in vechea reglementare era de 16 ani pentru fete, iar in cazuri de exceptie casatoria putea fi inchieiata si la 15 ani.Acum varsta legala este de 18 ani si pentru fete , iar in cazuri de exceptie casatoria se poate inchieia la 16 ani, cu autorizarea prealabila a organelor competente.
Ca ultima intrebare, daca ea vine la mine, si nimeni nu are drepturi legale asupra ei (tinand cont ca pe parinti nu-i intereseaza), ce pot face rudele ei in aceasta situatie. Eu sau ea ce putem pati?
Deocamdata va multumesc pentru raspunsuri. In functie de comportamentul viitor al matusii ei, vom lua o decizie.
madalinnu a scris:

... daca ea vine la mine, si nimeni nu are drepturi legale asupra ei (tinand cont ca pe parinti nu-i intereseaza), ce pot face rudele ei in aceasta situatie. Eu sau ea ce putem pati?
...

Combinatia minora & sex este exploziva si o posibila explicatie ca ea a venit la dvs. n-are mare valoare. Stiti e ca la mita: vinovat nu e numai cel care da dar, in special cel care primeste. Daca ea v-a batut la usa asta nu inseamna ca trebuie sa o si primiti. Aveti locuinta proprie? Cu cine locuiti?
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
DanDaniel, utilizator
Eu stau in chirie. O sa incercam sa rezolvam problemele dintre ea si familia ei, cu toate ca e cam aiurea situatia ei. Multumesc pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

O iubesc si parinti ei nu sunt de acord pt ca eu sunt mult mai in varstra andreizorilacosmin1985 andreizorilacosmin1985 daca parinti ei mar da la politie pt corupere de minori desi fata este de acord sa fie cu mine as putea avea probleme ?si am si intretinut relati sexuale cu ... (vezi toată discuția)
Eu am 17 ani și iubita mea are 16, ne putem cununa civil? Daniel lungu Daniel lungu Eu am 17 ani și iubita mea are 16 ne putem cununa civil chear daca amândoi sunt minori (vezi toată discuția)