avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general calcul dobanda legala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

calcul dobanda legala

printr-o sentinta am fost obligat la o suma de bani si a dobanzii acesteia ( calculata din luna 02.2007-01.20110), dar suma este in franci elvetieni. as dori sa stiu in primul rand, dobanda se va calcula in lei sau in franci elvetieni si cum se face acest calcul in lei sau in franci elvetieni?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:50, 8 Ianuarie 2011
calculul dobanzii legale este in lei şi se va calcula la echivalentul sumei in lei la cursul bnr
si practic cum fac acest calcul?
se converteste suma in lei, apoi se calculeaza lunar (la cate zile sunt in luna respectiva ) la cursul de referinta al BNR
ex. suma * 31 zile * dobanda de referinta
daca fac asa suma datorata inmultita cu 31inmultit cu dobanda de referinta dintr-o luna imi da o suma foarte mare, este o grsala undeva.
Fiind un contract mai vechi nu beneficiati de prevederile OUG 50/2010 ,cu modificari ulterioare-Legea nr. 288/2010 privind aprobarea OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.

In contractul pe care il aveti incheiat cu banca gasiti,cu siguranta, toate informatiile necesare,inclusiv modul de calcul al dobanzii penalizatoare .Bancile sunt obligate sa mentioneze formula de calcul in contract . Aceasta se calculeaza si in functie de tipul de dobanda pentru care ati optat la momentul incheierii contractului de credit: fixa sau variabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am marja in contractul de credit florenta_22 florenta_22 Am un credit de nevoi personale din 2008 si la calculul dobanzii nu am trecuta nicio marja,scrie asa:in primele 40 luni rata dobanzii este 11.60 % ... (vezi toată discuția)
Majorea marjelor fixe este sau nu legala? anca_197 anca_197 buna ziua! sunt titulara a doua contracte de credit in lei si in euro la Banca Romaneasca din anul 2008.La contractul in euro dobanda se compune din marja ... (vezi toată discuția)
Calcul procent dobanda curenta LAZAR GELU LAZAR GELU CALCUL REPREZENTANT BANCPOST AZI 22 SEPTEMBRIE 2010 AM FOST LA SEDIUL BANCPOST SUCURSALA GORJULUI PENTRU A RIDICA NOUL DESFASURATOR DUPA APLICAREA OUG ... (vezi toată discuția)