avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum aflu daca mi \"s-a inchis\" contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum aflu daca mi "s-a inchis" contractul de munca

Urmeaza sa plec de la firma de la care lucrez,iar cum din data de 1 ian 2011 se renunta la cartile de munca ,as vrea sa aflu cum imi pot da seama daca cei de la firma de la care au facut operatiunile de inchidere.Inainte operau pe cartea de munca,acum daca nu mai exista aceasta cum pot afla daca aceste operatiuni au fost facute.

Pun aceasta intrebare deoarece ei mai pot sa zica ca au inchis treburile cu mine dar de fapt sa nu faca nimic si sa incerce sa beneficieze de inca 2 sau 3 luni de subventie de la stat.Eu daca nu reusesc sa ma angajez repede nu pot sa imi dau seama.
Daca nu m-am exprimat prea clar va rog sa imi spuneti .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:37, 7 Ianuarie 2011
angajatorul la incetarea contractului de munca trebuie sa emita decicia de incetare a contractului de munca sau de concediere. se comunica si salariatului un exemplar.daca nu ti se comunica te poti interesa la ITM daca ti au incetat contractul.
1. Ar trebui sa va comunice un exemplar de pe decizia de incetare a raportului de munca.

2. Depuneti o sesizare la ITM, intrucat deciziile de incetare a c.i.m. se transmit prin REVISAL la data incetarii contractului individual de munca.
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Trebuie sa primesti o Decizie de desfacere a contractului individual de munca insa este valabila numai daca, pe langa semnatura si stampila angajatorului, are si stampila ITM-ului si semnatura inspectorului de la ITM. Trebuie sa primesti un exemplar in original care este si datat.
O zi buna!
Anda
lypycyoasa a scris:

Trebuie sa primesti o Decizie de desfacere a contractului individual de munca insa este valabila numai daca, pe langa semnatura si stampila angajatorului, are si stampila ITM-ului si semnatura inspectorului de la ITM. Trebuie sa primesti un exemplar in original care este si datat.
O zi buna!
Anda

De unde ati presupus asta : ca decizia de incetare este valabila numai daca are stampila ITM-ului? ... nu exista asa ceva reglementat in niciun act normativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca brdcristea brdcristea Buna ziua. daca imi poate cineva sa-mi dea o mana de ajutor. Iata care este situatia. Am lucrat la o firma din Deva pana pe 18 ianuarie 2011, eu fiind din ... (vezi toată discuția)
Contract munca motocclaudia motocclaudia Pe data de 27.10.2010 am semnat inchiderea CIM cu acordul ambelor parti. Am vorbit cu ei si ei spun ca inca nu au inchis CIM al meu, sau ca nu au depus nimic ... (vezi toată discuția)
Actele aditionale din sistemul bugetar freecrys freecrys Buna ziua, as dori un raspuns....daca cineva poate sa-mi raspunda.... Fiind angajata in sistemul bugetar...la 1 ian 2010 trebuia sa sa avem reincadrare facuta ... (vezi toată discuția)