avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partea comuna indiviza poate deveni proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partea comuna indiviza poate deveni proprietate?

Buna ziua!
Am un apartament pe care as vrea sa-l renovez. Deasupra se afla un pod, la fel de mare ca si apartamentul meu care este parte comuna indiviza. Intrarea in pod se face doar prin apartamentul meu si ar mai avea o alta intrare blocata de 5 ani de zile.
Nimeni altcineva nu foloseste acest pod iar eu as vrea sa-l utilizez, sa-l amenajez si sa imi largesc apartamentul. Nu stiu inca daca toti vecinii ar fi de acord.
Cum as putea sa trec acest pod in proprietatea mea? Care ar fi pasii de urmat?
Va rog sa-mi spuneti daca stiti de unde as putea afla mai multe informatii certe deoarece stau de cateva zile pe internet si nu gasesc nimic oficial...nu stiu cui sa ma adresez.

Va multumesc mult pentru ajutor!

Anda M.
Cel mai recent răspuns: lypycyoasa , utilizator 15:35, 7 Ianuarie 2011
Trebuie să vă adresati asociatiei de proprietari care este singura in masura sa va vanda acel pod pentru largimea apartamentului cu acordul unanim al celorlalti proprietari.
Multumesc!
Daca am aprobarea tuturor proprietarilor, ce pot face mai departe? Unde/cui trebuie sa ma adresez? Ce documentatie imi este necesara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare contract vanzare cumparare, documentatie cadastru la imobil cu mai multi proprietari achizitionat ch legii 112/1995 giuliacristy giuliacristy buna seara, as avea nevoie de un punct de vedere referitor la urmatoarea speta: in anul 1997 am achizitionat parterul unui imobil nationalizat cf prev legii ... (vezi toată discuția)
Mansardare, lucrari constructii- acordul vecinilor? Laura2012 Laura2012 Buna ziua Am luat recent un apartament, care are deasupra un pod. Podul a fost cumparat de o persoana care vrea sa faca modificari de structura (inclusiv ... (vezi toată discuția)
Transformare pod in mansarda H.N. H.N. Buna ziua.Am achizitionat recent o mansarda la nivelul 3 al unui bloc nou de locuinte aflat actualmente la rosu .Deasupra mansardei se afla un pod care nu stiu ... (vezi toată discuția)