avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radiere masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radiere masina

am urmatoarea problema:am o masina (o dacie)si vreau sa o inmatriculez pe comuna,sa circul cu ea doar in comuna unde locuiesc,doar ca cei de la primarie mi au spus ca asa ceva nu se poate,dar nu inteleg de ce ca am prieteni din alte comune care au putut.as vrea o baza legala daca ma poate ajuta cineva va rog mult.multumesc
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 23:51, 7 Ianuarie 2011
Nu exista baza legala pentru inmatriculare autoturisme prin primarii, singura abilitata fiind Politia prin serv circulatie !!! !
Cred ca ati mai pus intrebarea asta .
Dacia dvs. este autovehicul pentru care exista obligativitatea inmatricularii pentru a circula pe drum,urile publice .Categoriile de autovehicule pentru care nu exista aceasta obligatie , si pot fi inregistrate la primarie , sunt enumerate mai jos .

Art. 41.

(1) Tramvaiele, troleibuzele, masinile autopropulsate pentru lucrari, masinile agricole sau forestiere, vehiculele cu tractiune animala, precum si cele pentru care nu exista obligatia inmatricularii se inregistreaza la consiliile locale, potrivit reglementarilor emise de acestea.

(2) O data cu inregistrarea vehiculelor prevazute la alin. (1), se emite certificatul si se atribuie un numar de inregistrare compus din denumirea localitatii sau abrevierea denumirii localitatii si un numar de ordine.

(3) Consiliile locale stabilesc traseele de circulatie ale vehiculelor prevazute la alin. (1).


Art. 42. - Se interzic circulatia pe drumul public a vehiculelor neinregistrate ori care nu poarta numarul de inregistrare, precum si circulatia acestora pe alte trasee decat cele stabilite.

In plus , consiliile locale isi instiuie propriul regulament cu privire la aplicarea normelor metodologice a prezentei legi , ele fixand anumite categorii de vehicule care pot fi acceptate la inregistrare , precum si limite teritoriale in care acestea au drept de circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina georgiana sima georgiana sima am urmatoarea problema:am o masina (o dacie)si vreau sa o inmatriculez pe comuna,sa circul cu ea doar in comuna unde locuiesc,doar ca cei de la primarie mi au ... (vezi toată discuția)
Numar de înregistrare local nicollettaB nicollettaB Buna ziua, am vrut sa inregistrez mijlocul de transport , caroserie: Masina autopropulsata pt lucrari, caroserie ATV, la primarie pentru numar local si nu mi ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare primarie tractoras 14 cp. harpa ion harpa ion care este\" legea\"care imi da dreptul sa inregistrez un tractoras de 14cp. care dezvolta o viteza de 15km/ora,cu numere galbene la primaria comunei.Mentionez ... (vezi toată discuția)