avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Italia - viza pentru reintregirea familiei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Italia - viza pentru reintregirea familiei

ce cetatenie are sotul?
Sunt cetatean roman si muncesc in Italia cu acte in regula. Anul trecut a venit la mine sotia mea, ca turist,pt 3 luni.Ea trebuia sa se intoarca in Romania in noiembrie,dar am decis sa ramana cu mine pana in decembrie si sa plecam impreuna in Romania.Dar fatalitate, a fost oprita de carabinieri si expediata in Romania,cu interdictie pe 10 ani. Acum eu sunt in Italia si as dori sa stiu daca exista vreo posibilitate de a o aduce aici; poate cu reintregirea familiei e o solutie ? Multumesc mult.
NU AVETI POSIBILITATEA SA O ADUCETI IN ITALIA , DOAR DACA IN ITALIA DESCHIDETI O PROCEDURA PRIN CARE SA CERETI VIZA PENTRU SOTIE SI COPIL PENTRU REINTREGIREA FAMILIEI , O SA PRIMITI REFUZUL, DUPA CARE SA DESCHIDETI
O PROCEDURA PRIN CARE SA SUSTINETI IN FATA AUTORITATILOR ADMITEREA CA REZIDENT PE TERITORIUL ITALIEI MOTIVE UMANITARE(A FOST OBLIGATA SA RAMINA IN ITALIA PENTRU CA IN ROMANIA NU AVEA POSIBILITATEA SA-SI CISTIGE EXISTENTA )
iN MOD NORMAL , DACA ARE INTERDICTIE NU MAI POATE INTR A IN ITALIA LEGAL , NUMAI FRAUDULOS.

Va rog sa-mi spuneti daca mai este necesar ca un certificat de casatorie care este tradus, notificat si apostilat de catre autoritatile romane, sa fie supervizat de catre consulatul italiei, in vederea reunirii familiei?
De asemenea va rog sa-mi spuneti care sunt nr. de telefon la care se poate face programare in vederea reunirii familiei (in conditiile in care celelalt sot locuieste cu drept de munca in Italia); cat si faptul, daca exista posibilitatea obtinerii permisului de munca pe teritoriul italiei, in conditiile in care procedura de reintregire a familiei a fost initiata de catre celalalt sot, fara a fi necesara prezenta mea pe teritoriul italiei.
>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa obtinerea vizei tip d vf pentru reintregirea familiei Sabrina1989 Sabrina1989 Buna seara, am si eu cateva intrebari daca se poate. Eu si sotul meu ne.am casatorit in tara lui, Albania. Aici am depus toate actele, am scos certificatul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,as putea obliga fosta sotie sa revina in tara cu fetita mea ,daca ea a parasit tara cu fetita fara acordul meu innainte de divort si de atunci ea nu s-a mai intors ? .... zoradu zoradu Buna ziua ,ffosta sotie ,in anul 2008 a parasit tara cu fetita mea care avea doar 4 ani jumate , fara a avea acordul meu .la scurt timp am divortat ,iar eu am ... (vezi toată discuția)
Cãsãtorie în albania pellumgeo pellumgeo Bună seara! Aș vrea să știu, dacă este posibil, de ce acte am nevoie pentru a mă putea căsători cu un cetățean albanez în Albania. ... (vezi toată discuția)