avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cãsãtorie în Albania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cãsãtorie în Albania

Bună seara! Aș vrea să știu, dacă este posibil, de ce acte am nevoie pentru a mă putea căsători cu un cetățean albanez în Albania. Și reîntregirea familie în Italia este posibilă? Vă mulțumesc anticipat.
In mod sigur aveti nevoie de o adeverinta de stare civila (de celibat) din tara, de la Starea civila de locul nasterii sau al domiciliului si e posibil si o adeverinta de cutuma de la ambasada noastra din Tirana.
Va mai trebuie si certificatul de nastere, toate astea traduse la ei.

Ar trebui sa intrebe partenerul acolo unde va veti casatori daca e nevoie ca adeverinta de stare civila (asta va trebuie ca sa reiasa ca nu sunteti deja casatorit/a) trebuie apostilata. Detalii despre adeverinta:
[ link extern ]

Certificatul de casatorie albanez trebuie inscris la ambasada/consulat ca sa fie recunoscut de autoritatile romane si ale celorlalte state UE. Aveti aici detalii:
[ link extern ]

Reintregirea familiei este posibila daca dvs. locuiti si munciti cu forme legale in Italia. Va trebui sa ceara viza pentru reintregirea familiei de la ambasada Italiei si ca sa o obtina trebuie sa aiba certificatul de casatorie romanesc.
Mulțumesc mult pentru informațiile date. Apostila și cutuma potasă le obțin din România într-o săptămână? Menționez că sunt divorțată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie dintre un cetatean roman si unul albanez Aldeabc Aldeabc As vrea sa stiu daca ma pot casatori cu un cetatean albanez din Macedonia? Mentionez ca locuiesc in Germania si as vrea daca se poate sa ma casatoresc aici. ... (vezi toată discuția)
Casatorie in rusia Cosmin0604 Cosmin0604 Intentionez sa ma casatoresc in Moscova si as dori sa aflu de ce documente am nevoie ! Mentionez , sunt cetatean roman cu domiciliul in Germania, este nevoie ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)