avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in Rusia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in Rusia

Intentionez sa ma casatoresc in Moscova si as dori sa aflu de ce documente am nevoie ! Mentionez , sunt cetatean roman cu domiciliul in Germania, este nevoie sa ma intorc in Romania dupa animte acte sau le pot procura din Germania, nu am fost casatorit. este cumva cineva intr-un caz similar?
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2015
Cosmin0604, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:37, 6 Martie 2015
intrebati in Rusia la starea civila de ce acte aveti nevoie pentru a incheia casatoria si asa veti putea sa vedea daca printre acestea sunt acte ce trebuie eliberate de autoritatile noastre.
Daca vreti sa va casatoriti in fata autoritatilor ruse o sa aveti nevoie in mod sigur de o adeverinta de celibat pe care o obtineti de la Starea civila de preferat de la locul nasterii (detalii aici):
www.avocatnet.ro/content/for...
si probabil si de o adeverinta de cutuma de la Ambasada Romaniei de la Moscova.
Asta in afara de certificatul de nastere in original + traducere etc. - asa cum vi s-a spus deja mai sus, viitoarea sotie ar fi bine sa ceara detaliile de acolo. Dupa casatorie certificatul trebuie inscris / transcris ca sa va fie recunoscuta casatoria in Romania.

Nu mi se pare o varianta prea buna (sau usoara) asta cu casatoria la rusi, mai simplu ar fi sa va casatoriti la Ambasada Romaniei din Germania. Veti obtine direct certificat de casatorie romanesc, ceea ce o sa va ajute sa va reintregiti familia in Germania mult mai repede. E nevoie de actele care sunt trecute aici la 2.2. Incheierea casatoriei intre un cetatean roman si un cetatean strain:
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2015
Ares-3, moderator
Sunt de parere ca cel mai bine ar fi sa sunati la starea civila ori la ambasada deoarece unele siteuri nu sunt actualizate din anul 2008 dupa cum puteti vedea singur, deci informatiile nu mai sunt de actualitate. Daca sunteti CRDS aveti nevoie de certificatul de nastere, adeverinta de cutuma, pasaportul CRDS roman, pe care le puteti procura si prin ambasada/consulat ori prin imputernicirea unei persoane prin procura speciala, actul de identitate din Germania(pentru a vi se stabili domiciliul cu oras, strada, nr.) . Acolo veti traduce/legaliza certificatul si adeverinta de cutuma si veti obtine adeverinta medicala si veti da o declaratie la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cãsãtorie în albania pellumgeo pellumgeo Bună seara! Aș vrea să știu, dacă este posibil, de ce acte am nevoie pentru a mă putea căsători cu un cetățean albanez în Albania. ... (vezi toată discuția)
Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Casatorie in cipru eugeniachicu eugeniachicu Salutare. Am o dilema...Sunt cetateanca a Romaniei dar cu domiciliu in Basarabia. Locuesc la moment in Cipru si permisul meu de sedere este legal bazat pe ... (vezi toată discuția)