avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ne-au pacalit si am semnat actul de partaj voluntar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ne-au pacalit si am semnat actul de partaj voluntar

buna seara, va rog sa-mi raspundeti daca pot anula in instanta actul de partaj voluntar in care eu si fratele meu am semnat. Sa va dau cateva detali :in anul 1996 eu si fratele meu am ramas fara ambi parintii, in acel an murind tatal nostru.In urma decesului noi am mostenit casa in care locuiam de cand ne-am nascut adica jumate fiecare. pe langa aceasta,am mai aflat mult mai tarziu ca mostenisem o cota de 1/8 din 2 imobile de pe urma tatalui nostru ,care la urma lui le mostenise de la tatal sau.La aceste imobile fiind mostenitori si frati tatalui meu. IN 2006 sa cerut autentificarea actului de partaj voluntar . bineinteles fratii tatalui meu ramanand fiecare cu cate un imobil,noua promitindune verbal pentu ca am semnat ajutor din partea lor. La momentul acela eu am vrut sa ne despagubeasca dar fratele meu nu a fost de acord ,zicea ca-i este rusine si credea, ca chiar o sa-l ajute mai ales ca noi ramasesem singuri pe lume si fiind nepotii lor.NU a fost deloc asa dupa cum vedeti a trecut deja 1si 3 luni si au rupt legatura cu noi. CE MAI PUTEM FACE?putem anula actul in instanta pt. ca am fost pacaliti
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 17:53, 16 Aprilie 2008
Vreti sa spuneti ca, prin actul de partaj, fratii tatalui primeau in deplina proprietate cate un imobil iar pentru dvs. si fratele dvs. nu se obligau sa plateasca nici o suma de bani cu titlu de sulta pentru cota de 1/8, ci doar promisiuni verbale? Cam dificil...
romascanu a scris:

Vreti sa spuneti ca, prin actul de partaj, fratii tatalui primeau in deplina proprietate cate un imobil iar pentru dvs. si fratele dvs. nu se obligau sa plateasca nici o suma de bani cu titlu de sulta pentru cota de 1/8, ci doar promisiuni verbale? Cam dificil...
chiar nu se mai poate face nimic?atat de dificil este cazul nostu,cu un avocat in instata nu potem rezolva !
in instanta se poate anula actul de partaj voluntar comf art 953 si 954 daca dovediti aceasta am trecut prin situatie similara fiind un act accesoriu se pate ataca intr-un termen de prescriptie de 3 ani
Nu inteleg cum ar suna un astfel de partaj, dar daca beneficiul pentru Dvs. ar fi un soi de ajutor material ulterior, puteti face dovada neindeplinirii acestor obligatii. Dar poate ati renuntat la partea Dvs. din mostenire, in acest caz se poate aplica art.953 si 954 C.civ., daca sustineti ca nu asta a fost intentia.
Daca, potrivit obiceiului locului, familiile se partajeaza intre ele fara act scris, fiind considerata o imposibilitate morala a preconstituirii unui inscris, exista posibilitatea sa dovediti cu martori ca fratii tatalui s-au obligat sa va dea o suma de bani si nu si-au respectat obligatia. Aici este la latitudinea instantei daca admite, sau nu proba cu martori. In cadrul aceleiasi instante, stiu jduecatori care admit martori sau alti jduecatori care nu admit...
S-a facut succesiunea notariala dupa bunici? adica dupa parintii tatalui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu partaj voluntar adypop adypop Mama mea a decedat in urma cu 6 saptamani.In urma decesului ar trebui sa deschidem succesiunea,la care ar trebui sa venim eu,fratele meu si tata.In urma unui ... (vezi toată discuția)
As vrea molita molita buna ziua Am incsat suma de 5000 lei an 1982 ptr cota mea de mostenire de la un frate printr-un act sub semnatura privata Contract de van cump nu am facut pana ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar - dol amy2008 amy2008 am postat in data de 29.martie subiectul NE-AU PACALIT SI AM SEMNAT ACTUL DE PARTAJ VOLUNTAR, as dori daca se poate un raspuns cat mai concret,in instanta cu ... (vezi toată discuția)