avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate si salariu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate si salariu

Sunt sotia unui nevazator cu pensie de invaliditate gradul I deci fara drept de munca dar i s-a ivit ocazia de a fi Presedintele Asociatiei Nevazatorilor pe judet , o institutie cu personalitate juridica . Aceasta functie o poate indeplini pentru coordonarea activitatilor din cadrul Asociatiei dar isi pune problema cum poate fi platit ? Sub ce forma ? Daca exista vreo posibilitate , fara sa renunte la pensia de invaliditate fiid nevazator total. Ar dori foarte mult pentru ca viata i s-ar schimba si s-ar simti si el util in viata si pentru familie , in rest fiind perfect sanatos .
Va rog ajutati-ma pentru ca nu stiu unde sa apelez .

Aud tot felul de variante dar as vrea sa stiu ce e legal si cum se poate face legal .
Cel mai recent răspuns: geolsanda , utilizator 16:16, 30 Martie 2008
Potrivit Legii nr.19/2000 , pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala, indiferent de nivelul veniturilor respective:
- copiii urmasi orfani de ambii parinti, pe perioada scolarizarii, pana la varstele de 16 sau 26 de ani dupa caz;
- nevazatorii;
- pensionarii pentru limita de varsta.
- pensionarii de invaliditate de gradul III.

Sotul dvs poate cumula pensia cu un venit realizat dintr-o activitate profesioanala. In baza unui contract de mandat el poate primi o indemnizatie lunara.
Multumesc frumos, se va bucura cand ii voi spune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata moise paula moise paula un beneficiar de pensie anticipata, poate avea contract de munca pt timp partial? In aceste conditii beneficiaya si de pensie si de salariu? (vezi toată discuția)
Contract de colaborare lumidrula lumidrula va rog sa ami dati un raspuns cat mai urgent daca se poate la urmatoarea mea problema: sunt pensionata pe caz de boala fara drept de munca si am semnat un ... (vezi toată discuția)
Cumulare salariu si pensie Eriana Eriana Buna ziua, Mama mea urmeaza sa iasa la pensie peste cateva luni si doreste sa se angajaze in alt loc, cumuland salariu si pensia. Este vorba de pensie la ... (vezi toată discuția)