avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli pentru plata reparatiilor la ascensor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli pentru plata reparatiilor la ascensor

Locuiesc la primul nivel intr-un bloc de zece etaje.
Am constatat ca administratia mi-a trecut de plata cota parte din reparatia(revizia) de la lift. I-am intrebat daca considera corect acest lucru stiut fiind faptul ca la etajul unu usa de la lift este blocata de cand s-a dat blocul in folosinta. Au spus ca legea lasa spune, ca toti locatarii sa contribuie!!

Cine are dreptate? Trebuie sa platesc si eu reparatia liftului?

M-ar ajuta foarte mult un raspuns argumentat.

Multumesc anticipat,
Stefan
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 12:00, 9 Ianuarie 2011
Legatura dintre reparatia ascensorului si caldura a fost facuta de dl Tifan plecand de la citatul dnei Elga cu articolul de legecare reglementeaza cheltuielile pe cota-parte indiviza.
Daca legea spune ca incalzirea se face in functie de cota-parte indiviza, atunci asa se face. Apoi, spatiul comun nu este doar casa scarii ci si subsolul, acolo unde au loc cele mai mari pierderi de caldura pentru ca, adesea, conductele nu sunt izolate iar gurile de aerisire sunt descoperite total. O conducta de caldura care trece prin fata unei guri de erisire complet neacoperite are pierderi uriase de caldura.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
Armenteros, utilizator
citatul contine, intr-adevar, si discutia despre reglementarile cu privire la cota indiviza si instalatiile comune, insa discutia era despre ascensor ... iar sublinierile doamnei elga erau la subiect si aduceau un plus in discutia initiala, pe cind replica domnului consultant nu facea altceva decit sa deturneze topicul catre un alt subiect, total diferit fata de ce-l interesa pe initiatorul topicului ;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
ContSters62736, utilizator
Multumesc,
Stefan
@ basu

Asociatia v-a pus sa platiti doar reparatia ceea ce e corect dar nu ar trebui sa va puna sa platiti si curentul lunar penntru lift in conditiile in care aveti usa blocata.

Si chiar daca nu ar fi blocata asociatia va poate scoate de la cheltuielile lunare daca e de acord fiind la etajul 1 conform

ART 35 din HG 1588/2007
Art. 35. - Prin hotarare a adunarii generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin. De asemenea, in cazul cladirilor care au amplasate la etajele superioare bai, spalatorii, uscatorii, prin hotarare a adunarii generale, persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin pot sa fie exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor, in baza unor angajamente personale, date in scris catre asociatia de proprietari de catre persoanele care nu folosesc spatiile de la etajele superioare.
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
w_v_w_v, utilizator
ati dat un citat, dar se pare ca nu l-ati inteles :
ART 35 din HG 1588/2007
Art. 35. - Prin hotarare a adunarii generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin

deci ... pentru ca apartamentul/apartamentele situate la subsol, parter, mezanin, etaj 1 sa fie scutite de plata cheltuielilor cu curentul pentru functionarea liftului, aceasta roblema TREBUIE DISCUTATA in adunarea generala si sa fie luata o decizie favorabila in acest sens, in conditii legale

Alte discuții în legătură

Reparatie lift castelanul castelanul la reparatie lift cheltuiala se imparte pe apartament sau pe nr.de persoane?cum e mai corect ?si daca se poate ,de ce? Ar mai fi ceva-se imparte de la et.2 ... (vezi toată discuția)
Plata pentru reparatia liftului Spulbar Spulbar Buna ziua, Intai as dori sa multumesc pentru un eventual raspuns la problema mea. Am cumparat un apartament acum 7-8 ani intr-un bloc mai vechi, deci nu ... (vezi toată discuția)
Lift si cheltuieli comune buigaa buigaa Din ce am citi am inteles ca se plateste liftul si daca stau la parter,dar se plateste dupa nr. de persoane sau dupa suprafata apartamentului ? La fel si ... (vezi toată discuția)