avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... cheltuieli la vanzarea unui apartament
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

cheltuieli la vanzarea unui apartament

Buna ziua ! As dori sa aflu ce trebuie sa platesca proprietarul , la notariat,atunci cand vinde o locuinta ,si daca,in afara de notariat mai sunt si alte plati(de ex. impozit pt. suma incasata de la cumparator).Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:37, 8 Ianuarie 2011
Tradiția e ca vânzătorul să achite extrasul de carte funciară, radierea eventualelor sarcini înscrise în c.f și are obligația de a achita impozitul datorat statului iar cumpărătorul să achite prețul și să plătească taxele pentru întabulare. Acum depinde și cum vă înțelegeți cu cumpărătorul. Pe notar nu îl interesează din al cui buzunar ies banii :) el trebuie doar să se asigure că încasează toate sumele ce vor fi virate către cadastru, impozitul la stat și onorariul lui, bineînțeles.
buna ziua.
tot ce este legat de locuinta plateste vanzatorul...o regula nescrisa spune ca taxa notariala se plateste 50% de catre vanzator si 50% de catre cumparator...repet ...o regula NESCRISA.
daca cumparatorul solicita sa lasati din pret se poate pune conditia ca acesta sa achite taxa daca i se face reducere.
succes.
vanzatorul va plati impozit 2% din pret

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa achizitionez un teren , cum sa procedez????? yasmy1979 yasmy1979 Doresc sa achizitionez un teren de 550 mp , initial mi sa zis ca are utilitatiile pe el dar ele sant trase de niste vecini la 40 ml de terenul meu , am primit ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale m2oni m2oni Va rog sa-mi spuneti ce taxe notariale plateste cumparatorul unui imobil si ce taxe notariale ii revin vanzatorului. (vezi toată discuția)
Informatii acte de proprietate si preturi estimative.... scarllet4you scarllet4you Cam cu trei ani in urma dorind sa ne cumparam o casa (specific ca in acea perioada munceam fara acte in regula amandoi, eu si sotul meu), dar avand nevoie inca ... (vezi toată discuția)